Stiprina sadarbību ar Poliju

Piektdien, 23.novembrī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs piedalījās Latvijas-Polijas biznesa forumā, kurā viesojās arī Polijas prezidents Broņislavs Komarovskis un Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. Vizītes laikā tika parakstīts sadarbības memorands starp Latgales plānošanas reģionu, Daugavpils pilsētu un Varmijas-Mazūrijas, Mazpolijas vojevodistēm, vēsta Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Puses nolēma uzsākt sadarbību vairākās sfērās: uzņēmējdarbībā, reģionālajā attīstībā, izglītībā, tūrismā, kultūrā, kā arī pašvaldību un valsts administrācijas līmenī.
Rēzeknes mērs atzīmēja, ka Rēzekne jau šobrīd aktīvi sadarbojas ar Polijas pilsētām – Sianovu un Čenstahovu. „Ar Poliju mūs saista pietiekoši ilgas partnerattiecības, un tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, tas ir ģeogrāfiskais faktors – Polija atrodas samērā tuvu Rēzeknei. Otrkārt – etniskā piederība. Rēzeknē ir liela poļu kopiena, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija, kura aktīvi darbojas un kurai ir labi rezultāti. Tāpēc mums ir svarīgi uzturēt labas attiecības ar Polijas valsti, un domāju, ka Polijas prezidenta vizīte tikai pastiprinās šo sadarbību. Ceru, ka sadarbība turpinās attīstīties ne tikai kultūras sfērā, bet uzplauks arī ekonomiskā sadarbība,” tā A.Bartaševičs.

Vizītes laikā starp Rēzeknes pilsētas domi, Rēzeknes speciālo ekonomisko zonu un Polijas uzņēmējiem tika nodibināti jauni kontakti, tika apspriesti sadarbības plāni, investīciju un ražošanas attīstības iespējas.


Написать комментарий