Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslas nams pāries pašvaldības īpašumā

foto visitlatgale.com
foto visitlatgale.com

Šā gada 8. oktobrī Rēzeknes pilsētas dome saņēma valsts akciju sabiedrības „Valsts nekustamie īpašumi” vēstuli, kurā norādīts, ka Kultūras ministrija neiebilst pret Mākslas nama nodošanu Rēzeknes pilsētas pašvaldībai un lūdz Rēzeknes pilsētas domi pieņemt attiecīgu lēmumu, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Lēmumu par nekustamo īpašumu 18. novembra ielā 26, kas sastāv no zemes vienības 0,5174 m2 platībā un uz zemesgabala esošām ēkām, pārņemšanu Rēzeknes pilsētas pašvaldības īpašumā pieņēma Rēzeknes pilsētas domes deputāti domes sēdē 26. novembrī.

Visus iepriekšējos gadus Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslas nams ticis uzturēts ar Rēzeknes pilsētas domes atbalstu, kas piešķīra līdzekļus Mākslas nama apsaimniekošanai. Ēka ir deviņpadsmitā gadsimta Rēzeknes amatnieku prasmju apliecinājums, tā ir 19. gs. pēdējā ceturksnī būvēta kokgriezumiem bagātīgi rotāta ēka, kas krāšņi izgreznota eklektikas stilā. Mākslas namam pašreiz ir noteikts valsts nozīmes koka arhitektūras pieminekļa statuss. Jau vairākus gadus Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslas namā ir skatāma Latgales Kultūrvēstures muzeja glezniecības fondu pastāvīgā ekspozīcija „Latgales glezniecība", kas ar aptuveni 150 mākslas darbu starpniecību dod ieskatu laika periodā no 20. gs. 20. gadiem līdz pat mūsdienām – apskatāmas ne tikai latgaliešu vecmeistaru izstādītās gleznas, bet arī jaunās gleznotāju paaudzes darbi.


Написать комментарий