M.Rotko mākslas centrā ekskursijas rīkotāji parūpējās, lai deputāti un žurnālisti nesabojātu Centra īpašumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 29.novembrī, Daugavpils pilsētas domes deputāti apmeklēja Daugavpilī topošo Marka Rotko mākslas centru. Sakarā ar to, ka šobrīd notiek 2013.gada pašvaldības budžeta apspriešana, kurā nepieciešams iedalīt ap 400 tūkstošiem latu centra finansējumam, deputāti nolēma apskatīt minēto mākslas centru. Par vizītes otro iemeslu kļuva fakts, ka nesen tika pabeigti Centra būvdarbi, kuri tika realizēti triju dažādu projektu ietvaros, un 30.novembrī objekts tiks nodots ekspluatācijā.

Ekskursiju, kuras laikā deputātiem un masu saziņas līdzekļu pārstāvjiem izsniedza bahilas, lai netiktu bojāta vēl nepulētā koka grīda, vadīja M.Rotko mākslas centra direktors Aleksejs Burunovs un projektu vadītāja Inga Krekele. Klātesošie tika informēti, ka ēkas restaurācija notikusi triju dažādu projektu ietvaros, kā pamatprojekts tika minēts ERAF fonda projekts, kura finansējums sastādīja 2,5 miljonus latu.

Viesiem bija iespēja aplūkot ekspozīciju zāles un telpas, kurās tiks izstādīti gleznu oriģināli, izveidota digitālā ekspozīcija, aprīkotas 4 konferenču zāles, bērnu istaba, restorāns, radošo industriju klubs, uzaicinātiem māksliniekiem domātās istabas utt. Tika stāstīts par to, kādā veidā tiks iekārtota zāle ar M.Rotko darbu oriģināliem, par ēkas apsardzi un ugunsdzēsības sistēmu.

Stundu garas ekskursijas laikā deputāti izvērtēja Centrā paveikto darbu apjomu. Deputāti izrādīja interesi par to, kas notiks ar apmetumu, kurš vietām palicis mitrs, kāda tiks noteikta M.Rotko mākslas centra ieejas maksa, cik liels darbinieku štats tiks izveidots, kādas struktūras tiek plānots iesaistīt Centra darba nodrošināšanai, vai Centrā atradīsies vieta tādu mākslinieku kā Leonīda Baulina un Riharda Zariņa darbiem.

Saņemot atbildes uz jautājumiem un novērtējot Centrā paveikto darbu apjomu, deputāti devās pildīt savus pienākumus.

Jāatzīmē, ka M.Rotko mākslas centra svinīgā atklāšanas ceremonija gaidāma 24.aprīlī.



Написать комментарий