Kultūrkapitāla fonds piešķir līdzekļus baleta izrādei „Žizele” Krustpils saliņā

foto jkp.lv
foto jkp.lv

Jēkabpils pilsētas mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka Valsts Kultūrkapitāla fonds konkursa „Profesionālās mākslas pieejamības nodrošināšana Latvijas reģionos” ietvaros apstiprinājis Jēkabpils Kultūras pārvaldes projektu „Latvijas Nacionālā baleta Ā.Šarla Adāna viesizrādes „Žizele” nodrošināšana Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādē 2013.gada augustā”, tā īstenošanai piešķirot 4000 latus.

Kultūras pārvaldes direktore Inta Ūbele ziņo, ka piešķirtais finansējums galvenokārt tiks izmantots izrādes „Žizele” tehniskajām izmaksām – skatuves konstrukciju, gaismas aparatūras īrei un montāžai, dekorāciju adaptācijai, daļu finansējuma paredzēts atvēlēt publicitātes pasākumiem. Inta Ūbele uzsver, ka viesizrāde „Žizele” būs unikāls notikums, jo citur Latvijā šo izrādi brīvā dabā nebūs iespējams redzēt.

Jāatzīmē, ka viens no projekta galvenajiem mērķiem ir nodrošināt iedzīvotājiem iespēju baudīt augstvērtīgu profesionālo mākslu un pasākumus ārpus Rīgas, tuvāk dzīvesvietai, tādēļ Kultūras pārvaldes darbinieki ir pārliecināti, ka izrādes skatītāju vidū būs ne tikai jēkabpilieši, bet arī viesi no citām Latvijas pilsētām un novadiem.

30.11.2012 , 09:00

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий