Daugavpils Poļu kultūras centrs aicina pilsētniekus apmeklēt pasākumu par godu Sv.Andžeja dienai

foto Poļu kultūras centrs
foto Poļu kultūras centrs

Vieni no poļu iemīļotākajiem svētkiem ir Svētā Andžeja diena jeb Andžejki, kas tiek svinēta pēdējā rudens dienā – 30.novembrī. Šodien Vārda dienu svin visi Polijā populārākā vīriešu vārda īpašnieki – Andžeji (latviešu analogs – Andreji).

Ap desmit gadiem Daugavpils Poļu kultūras centrs atzīmē šos svētkus, rīkojot jauku zīlēšanas, pareģojumu un jautru izklaižu vakaru. Turklāt šos svētkus svin ne tikai Andžeji un Andreji, bet visi interesenti, neatkarībā no vārda.

Tradicionāli vakara sākumā Poļu kultūras centra audzēkņi stāsta klātesošajiem par Andžejku tradīcijām un piedāvā viņu uzmanībai nelielu teātra uzvedumu. Tiek uzskatīts, ka šajā dienā – Ziemassvētku gavēņa priekšvakarā – var jautri pavadīt laiku, ar zīlēšanas palīdzību uzzinot kaut ko par nākamo vīru vai sievu. Poļu kultūras centra apmeklētājiem to palīdzēs izdarīt, piedāvājot dažādus zīlēšanas variantus, tostarp zīlēšanu ar vasku.

Ja jūs interesē, kas sagaidāms nākamgad, un ir vēlme labi pavadīt vakaru, esat laipni gaidīti Poļu kultūras centrā piektdien, 30.novembrī, plkst.17:00. Pasākuma rīkotāji sola interesantu programmu, ceļojumus pa labirintiem, dejas un karnevāla kostīmu prezentāciju. Ticiet man, būs interesanti, saku to no pieredzes.


Написать комментарий