Dibinās biedrību 'Kreisie patrioti'; plāno startēt vēlēšanās

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Lai cīnītos par progresīvās nodokļu sistēmas ieviešanu un "vispārēju ekonomiskā kursa korekciju", plānots dibināt organizāciju "Kreisie patrioti", kas plāno arī piedalīties vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās un varētu pārtapt par partiju, liecina "Kreisie patrioti" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Krusts.

Krusts paziņojumā medijiem norāda, ka organizācijā ir daudz dažāda vecuma biedru, bet "kodolā vairākumā ir gados jauni ideālisti, studenti".

"Kreiso patriotu" mērķis ir "sociāli atbildīgas jeb kreisi ekonomiskas politikas īstenošana valsts pārvaldē, kas ir pamats labi pārvaldītai valstij, nacionālajai drošībai un ekonomiskajai izaugsmei", informēja Krusts.

Jaunās organizācijas biedrus vieno "ekonomiskā pārliecība, latviešu valoda un neapmierinātība ar politisko virzību", viņi ir "sašutuši par vilcināšanos ar progresīvās nodokļu sistēmas ieviešanu, kā arī informācijas vienveidīgumu ar kādu vispārēji tiek atainota eiro ieviešana".

Organizācijas ikdienas strādās pie likumprojektu sagatavošanas, kā arī cīnīsies par to akceptēšanu.

Lai panāktu savus mērķus "Kreisie patrioti" paralēli gatavojas arī plašam startam pašvaldību vēlēšanās. "Startēšanas forma vai pārtapšana par partiju gan nav šī brīža dienaskārtībā. KP par vienu no saviem sākotnējiem mērķiem uzskata jaunās paaudzes iesaistīšanu un izglītošanu, lai tie spētu dot reālu pienesumu politiskajai virzībai, ne gluži bukletu iznēsāšanā kā tas parasti notiek un atsevišķās pilsētās tieši šie jaunieši veidos pašvaldību sarakstu kodolu," teikts Krusta paziņojumā.

Politiskās organizācijas dibināšanas kongress simboliski visticamāk notiks kādā no Latvijas universitātēm.


Написать комментарий