“Euro 2020” tiks aizvadīts visā Eiropā

foto www1.skysports.com
foto www1.skysports.com

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.

UEFA prezidents Mišels Platinī ideju rīkot Eiropas čempionātu pa visu Eiropu izteica šā gada jūnijā. Pēc tam UEFA konsultējās ar dalībvalstīm un saņēma ļoti pozitīvas atbildes, kas veicināja pieņemtās izmaiņas. UEFA viceprezidents Šeness Erziks lēmumu neatbalstīja. Šogad Eiropas čempionāts tika rīkots divās valstīs (Ukrainā un Polijā), savukārt cīņā par tiesībām uzņemt 2016.gada Eiropas čempionātu uzvarēja Francija.

Notikušajā sēdē tika lemti arī citi jautājumi. Viens no tiem bija spēlētāju tiesību piederēšana trešajai pusei - tika nolemts, ka šādai situācijai ir jābūt aizliegtai. Līdz ar to FIFA tiks lūgta izstrādāt attiecīgus noteikumus pasaules līmenī. Ja FIFA to nedarīs, UEFA ir gatava trešās puses īpašumtiesības aizliegt UEFA turnīros. Jāatzīmē, ka trešās puses īpašumtiesības ir ļoti izplatīta prakse - piemēram, Madrides "Atletico" pieder tikai puse tiesību uz vienu no labākajiem pasaules uzbrucējiem Radamelu Falkao.

UEFA diskutēja arī par spēļu sarunāšanas un korupcijas problēmām. Izpildkomiteja izteica atbalstu ierosinājumam sportisko krāpšanu traktēt kā kriminālpārkāmumu. Vēl sēdē tika apstiprināts lēmums nākamajā Eiropas U-21 čempionātā ieviest papildus tiesnešus pie vārtiem, kas jau tiek izmantots UEFA klubu turnīros. 2013.gada UEFA Futzāla kauss norisināsies Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi, bet nākamsezon tiks ieviests jauns turnīrs - UEFA Jauniešu līga. Turnīra balva nosaukta par godu bijušajam UEFA prezidentam Lennartam Jūhansonam.

07.12.2012 , 09:20

sportacentrs.com


Написать комментарий