Divu Daugavpils skolu grāmatvedības atdalījušās no Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kārtējās sēdes laikā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atļāva divām Daugavpils skolām veikt grāmatvedības uzskaiti decentralizēti. Pamatojoties uz direktoru iesniegumiem, sākot ar 2013.gadu, Daugavpils 15.vidusskola un Daugavpils Vienības pamatskola grāmatvedības uzskaiti veiks patstāvīgi.

Daugavpils Vienības pamatskolas direktore Edīte Zdanovska paskaidroja, ka iestāde piedāvā ēdināšanas pakalpojumus, tāpēc tas tiek atspoguļots atsevišķā grāmatvedībā. Pēc direktores domām, būtu lietderīgāk apvienot skolas un ēdnīcas grāmatvedības.

Atbildot uz jautājumu, vai grāmatvedības kārtošanai būs nepieciešamas papildus štata vienības, pamatskolas direktore minēja, ka iestādē ir grāmatvedis, kurš nodarbojas ar ēdnīcas grāmatvedību, tāpēc skola var iztikt ar šo štata vienību, tomēr būtu labi noformēt papildus likmes daļu.

Sēdes laikā kļuva zināms, ka sakarā ar minētajiem grozījumiem grāmatvežu skaits Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē nesamazināsies, neskatoties uz slodzes samazināšanos. Pārvaldes speciālists paskaidroja, ka grāmatvežu kontrolfunkcija nemainīsies.


Написать комментарий