Iedegta Daugavpils galvenā Ziemassvētku egle

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 7.decembrī, Vienības laukumā tika iedegta pilsētas galvenā egle. Laukumā bija pulcējies liels ļaužu skaits, pārsvarā tie bija vecāki ar dažāda vecuma bērniem.

Klātesošos izklaidēja mazie rūķīši no vokālās studijas „Pērlītes”, kā arī jauniešu ansamblis „Laismiņa”.

Vienības laukumā pulcējušos uzrunāja pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova, kura apsveica daugavpiliešus, pilsētas viesus un viņu ģimenes ar priecīgo svētku tuvošanos, novēlēja saglabāt savās sirdīs Ziemassvētku gaismu, piedot visus aizvainojumus un sagaidīt Jauno 2013.gadu priecīgi un optimistiski. Viņa piebilda, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība sagatavojusi iedzīvotājiem vairākus pārsteigumus. Pēc tam, noskaitot līdz trīs, priecīgiem bērnu saucieniem skanot, tika iedegta pilsētas galvenā egle, kā arī notika neliela uguņošana.

Sekojot Latvijas bankas piemēram, kas nesen laidusi apgrozībā jaunu 1 lata monētu ar Ziemassvētku zvaniņu attēlu, Daugavpils pilsētas vadības pārstāvji Žanna Kulakova un Vitālijs Azarevičs izkala savas monētas ar eglītes attēlu. Viņu piemēram sekoja vairāki pilsētnieki, kuri ar kalēja Edgara Vronska palīdzību izgatavoja savas svētku monētas.
Pie Rūķu namiņa bija izveidojusies interesentu rinda, bet paši mazākie svētku dalībnieki labprāt vizinājās karuselī.

Savukārt sestdien, 8.decembrī, no plkst.13:00 līdz 16:00 Rūķu namiņā darbu sāka Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” radošā darbnīca, bet laukumā – svētku tirdziņš.



Написать комментарий