Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā uzstādīta kreatīva un ekoloģiska Ziemassvētku eglīte

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ziemassvētki un Jaungada svinības nav iedomājamas bez izrotātas eglītes. Šobrīd pārdošanā var izvēlēties dažādus variantus – gan īstu meža skaistuli, gan mākslīgo eglīti. Savukārt daži izvēlas trešo variantu un paši izgatavo egli.

Šogad Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skolas” foajē rotā neparasta eglīte, kuru no egles koksnes finierskaidas izgatavojuši kokapstrādes kursa studenti. Gaisā virmo skuju smarža un eglīte izskatās brīnišķīgi.

Vidusskolas pasniedzējs Māris Šaršūns pastāstīja, ka otrā kursa studenti mācās apstrādāt koku un šī egle esot kolektīvā darba rezultāts. Tā tika izgatavota no 12 egles koka dēļiem, darbā tika izmantots cirkulārais zāģis, pēc tam viss tika salikts kopā uz krusteņa, izmantojot parasto stepleri. Ekoloģiskās egles izgatavošana bija interesants process un, visdrīzāk, šis kursa darbs tiks novērtēts ļoti labi.

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skolas” direktore Ilona Linarte-Ruža ir pārliecināta, ka eglīte noderēs arī pēc Jaungada svinībām. Piemēram, Lieldienās to varēs izrotāt ar krāsainajām olām vai pārveidot lielajā Lieldienu olā. Vārdu sakot, viss ir atkarīgs no radošo cilvēku fantāzijas.
Taču tikmēr līdz nākamā gada 14.janvārim visi interesenti var aplūkot skaistu un ekoloģisku egli Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas foajē.



Написать комментарий