„Baltā gulbja” jumta remontdarbi tuvojas noslēgumam

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Tuvojas noslēgumam Daugavgrīvas cietuma filiāles, kuru tautā sauc par „Balto gulbi”, jumta remontdarbi. Ieslodzījuma vietu pārvaldes informācija liecina, ka konkursa par jumtu remontu uzvarētājs tika noskaidrots jūnijā. Jumta remontu veic firma „Kurzemes krāsas”, kura konkursa gaitā bija piedāvājusi veikt šos darbus par 45 631,7 latiem (bez PVN).

Ēkas jumta un fasādes remonta nepieciešamība bija radusies jau sen. Līdzekļi jumta remontam tika paredzēti pagājušā gada budžetā, bet par fasādes remontu pagaidām informācijas nav.

„Baltajā gulbī” tiek veikti arī citi remontdarbi – ieslodzīto kameru remontam tika iegādāti būvmateriāli, kas izmaksāja ap 30 tūkstošiem latu. Savukārt Grīvas filiālē tiek īstenots projekts, kurā ietvaros notiek pāreja uz atjaunojamo energoresursu izmantošanu.

Jāatzīmē, ka Tieslietu ministrija izstrādājusi ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepciju, kurā tika iekļauta jauna cietuma Olainē būvniecība, kas varētu izmaksāt 55 miljonus latus. Patlaban Latvijā ir 12 ieslodzījuma vietas, kuras visas ir pārpildītas, bet cietumu infrastruktūra ir novecojusi. Šajā sakarā dzīvošanas apstākļi bieži vien kļūst par tiesas prasību pamatu, kuru rezultātā valsts ir spiesta izmaksāt kompensācijas ieslodzītajiem.



Написать комментарий