V.Azarevičs atbildēja uz jautājumiem par M.Rotko mākslas centra darbinieku algām

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā zināms, šo ceturtdien Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprinās galīgo lēmumu par M.Rotko mākslas centra izveidi Daugavpilī.

Apspriežot lēmuma projektu komitejās, daudzi deputāti izteicās par nepieciešamību pārskatīt Centra štatu sarakstu, jo vairākas darba algas bija pārāk lielas. Kārtējā preses konferencē vicemērs Vitālijs Azarevičs paziņoja, ka Centra darbinieku algas, kas tiks piedāvātas apstiprinājumam, jau ir pārskatītas.

Komentējot žurnālistu izteikto analoģiju pilsētas vadības un M.Rotko mākslas centra vadības darba algu apmērā, V.Azarevičs atzīmēja, ka Centra vadības darba algas esot daudz mazākas. Zināšanai: saskaņā ar Domes mājas lapā pieejamo informāciju, oktobrī V.Azarevičam tika izmaksāta darba alga 857,90 latu apmērā (319,37 lati – atvaļinājuma nauda), 959,01 latus saņēma Ž.Kulakova, 897,90 latus – V.Širjakovs, 587, 68 latus – L.Jankovska. Savukārt saskaņā ar Centra štatu sarakstu tā vadītājs saņems 800 latus, viņa vietnieks – 755 latus pirms nodokļu atskaites.

V.Azarevičs paskaidroja, ka iestādes darbinieku piedāvātas darba algas saistītas ar to, ka, kaut arī Centrs tiek uzskatīts par pašvaldības iestādi, tas ir arī starptautisks objekts, un centra attīstības koncepcija paredz, ka to galvenokārt apmeklēs tūristi no Eiropas un visas pasaules.

Vicemērs arī atzīmēja, ka Centra darba nodrošināšanai tiks piesaistīti arī valsts un ES fondu līdzekļi. „Centra darba koncepcija tika izstrādāta vairāku gadu garumā, tagad tā ir pabeigta, tāpēc cilvēki, kuri nodarbojas ar ārējo sakaru nodibināšanu, nevar saņemt 200 latus”, - atzīmēja V.Azarevičs.

Runājot par konkrētām štata vienībām, vicemērs paziņoja, ka, piemēram, tika nolemts neieviest restauratora amatu ar 400 latu lielu darba algu, bet nepieciešamības gadījumā piesaistīt speciālistu no malas.

Savukārt, atbildot uz žurnālistu jautājumu par centrā paredzēto divu komercpakalpojumu speciālistu funkcijām un darba algu (420 latu apmērā), V.Azarevičs ieteica griezties pie Centra direktora Alekseja Burunova.

Saskaņā ar portāla rīcībā esošo informāciju, 13.decembrī deputātiem tiks piedāvāts apstiprināt M.Rotko mākslas centra mākslinieka-noformētāja, gidu, grāmatveža, kasiera, lietveža un fonda glabātāja samazinātās darba algas.


Написать комментарий