Vides izglītības un kultūras centrā „Ķepa” aizvadīts pirmais seminārs

foto dagda.lv
foto dagda.lv

11. decembrī Dagdas novada Ķepovas pagasta Neikšānos, Vides izglītības un kultūras centrā „Ķepa” norisinājās LLKC Krāslavas nodaļas rīkots informatīvs seminārs „Nekoksnes resursu ieguves normatīvi saistībā ar medību saimniecību”, vēsta Dagdas novada pašvaldība.

Seminārs sākās ar dalībnieku tikšanos pie Dagdas novada domes ēkas un kopīgu braucienu uz Vides izglītības un kultūras centru „Ķepa”. Kā galvenā pasākuma dalībnieku auditorija bija novada mednieku kolektīvu dalībnieki un citi interesenti. Ierodoties galamērķī, dalībniekus sagaidīja centra vadītāja Inga Sergejeva ar karstu kafiju un mājās ceptiem konditorejas izstrādājumiem. Jāatzīmē, ka šis pasākums bija pirmais izglītojošais pasākums jaunatklātajā Vides izglītības un kultūras centrā „Ķepa”.

Pēc kafijas pauzes semināru atklāja Dagdas novada domes priekšsēdētājs Viktors Stikuts ar nākotnes vīziju par meža nekoksnes resursu izmantošanas iespējām un novada attīstību. Pasākumu turpināja Latvijas mežzinātnes institūta „Silava” pētnieks Jānis Baumanis ar lekciju „Medību saimniecību darbības pamatprincipi, to darbības tiesiskais regulējums”. Savukārt Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Irēna Muskare iepazīstināja ar Dabas aizsardzības pārvaldes redzējumu par medījamo dzīvnieku medībām īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, tajā skaitā Rāznas nacionālā parka teritorijā.

Gadās ka medību saimniecībā, tāpat kā mājsaimniecības dzīvniekiem, rodas un izplatās dažādas slimības, tāpēc par cilvēku veselībai drošu medījamo dzīvnieku produkcijas izmantošanu stāstīja Antons Lazdāns, PVD Dienvidlatgales pārvaldes vadītājs. Semināra formālo daļu noslēdza taksidermists Aigars Jurašs, kurš iepazīstināja klātesošos ar medījamo dzīvnieku „otro dzīvi”, parādija paša veidotos darbus – dažādu dzīvnieku un putnu izbāzeņus, kā arī pasniedza Vides izglītības un kultūras centra „Ķepa” kolekcijai dāvanu - meža pīles izbāzeni.

Pasākums turpinājās neformālā gaisotnē, ēdot medību zupu „šurpa”, cepot desiņas uz ugunskura un diskutējot par medību formējumu kooperāciju, drošību medībās un tālāko medību saimniecības attīstību reģionā. Ikviens semināra dalībnieks guva no pasākuma kādu atziņu vai kompetentu atbildi, ko pielietot turpmākajā savā darbībā un dzīvē.


Написать комментарий