Ķibermaņa četriniekam sudrabs pasaules junioru čempionātā

foto x929.ca
foto x929.ca

Austrijas pilsētā Īglsā svētdien beidzās pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā junioriem. Četrinieku sacensībās bobslejā Latvijas ekipāža Oskars Ķibermanis, Helvijs Lūsis, Raivis Zīrups un Vairis Leiboms tika pie sudraba medaļām, līdz ar to latvieši uz goda pjedestāla gan divnieku, gan četrinieku sacensībās.

Sestdien Ķibermanis un Zīrups izcīnīja bronzas godalgas divnieku sacensībās, bet šodien uz starta devās četrinieki.

Pirmajā braucienā pēc izlozes Latvijas četrinieks startēja septītais. Kopumā piedalījās 14 četrinieku ekipāžas – mūsējiem atkal labākais starta ieskrējiens un finišā otrais laiks. Šoreiz nervi tika pakutināti arī uzvarētājam Frančesko Frīdriham, jo Vācijas ekipāža bija priekšā tikai par deviņām sekundes simtdaļām. Otrajā braucienā Frīdriham 0,17 sekunžu pārsvars, taču Ķibermanis nobrauca gana stabili un mūsējos varēja sveikt ar sudraba medaļām.

Par uzvarētāju arī kļuva Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs, tādējādi atkārtojot pērno Oskara Melbārža panākumu junioru konkurencē - zelts abās disciplīnās. Trešais šajā pasaules junioru čempionātā četriniekos palika vācietis Matiass Bēmers, savukārt krievu piloti ārpus trijnieka.

Priecīgs pēc sasniegtā bija arī Eiropas kausu un junioru izlases galvenais treneris Olafs Kļaviņš:"Priekš viena gada braukšanas viss ir pat pārāk labi beidzies! Ir ļoti labi, divas medaļas, turklāt šoreiz jau arī sanāca cīniņš ar Frīdrihu. Jādomā, ka pēc pirmā brauciena vācietis dabūja panervozēt. Sudraba medaļas ir ļoti liels sasniegums - tūdaļ būs apbalvošana, ko paēdīsim un tad jau arī ceļš uz mājām!"

17.12.2012 , 08:40

sportacentrs.com


Написать комментарий