Nedēļas sākumā Daugavpilī putinās, tuvāk brīvdienām gaidāms liels sals

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Naktī uz svētdienu, 16.decembri, Latvijai pietuvojās ciklons, kura ietekmē piedzīvojām īstu Ziemassvētku puteni ar stipru vēju, kurš dažviet brāzmās sasniedza 25 metrus sekundē.

Sinoptiķi prognozē, ka pirmdien, 17.decembrī, Daugavpilī vējš nedaudz pierims, tomēr saglabāsies apmācies laiks, gaidāms neliels putenis. Vējš brāzmās sasniegs 15 metrus sekundē, gaisa temperatūra būs -11 grādi dienā un -15 grādi naktī.

Otrdien, 18.decembrī, putenis pierims, gaisa temperatūra nedaudz nokritīsies un sastādīs -12...-14 grādus pēc Celsija skalas dienā un -17 naktī.

Meteorologi prognozē, ka šonedēļ gaisa temperatūra pazemināsies par vienu-diviem grādiem un piektdien, 21.decembrī, kad daļa pasaules iedzīvotāju gaida pasaules galu, Daugavpilī varētu sastādīt -19 grādus dienā un -26 naktī.

Sestdien, 22.decembrī, mūsu pilsētā gaisa temperatūra būs -23 grādi dienā un -26 naktī. Gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, brīžiem skaidrosies.

Sinoptiķi prognozē, ka jau svētdien, 23.decembrī, gaidāms ne tik liels sals, mūsu reģions nonāks siltu gaisa masu ietekmē, un gaisa temperatūra būs -15 grādi, bet naktī joprojām gaidāms liels sals, līdz -25 grādiem.

Svētku nedēļas sākumā atkal gaidāms sniegputenis. Pirmdien, 24.decembrī, būs -9...-10 grādi pēc Celsija skalas dienā un -16 naktī, bet otrdien snigs un gaiss iesils līdz -2 grādiem.


Написать комментарий