Dzejnieks Aleksejs Solovjovs nosvinēja jubileju, prezentējot dzejoļu krājumu Daugavpils krievu namā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 14.decembrī, Krievu namā notika Alekseja Solovjova jaunā dzejoļu krājuma „Lielās upes krastā” prezentācija.

Šis cilvēks pilsētniekiem ir zināms – viņš ir Goda daugavpilietis, kurš pusgadsimtu veltījis žurnālistikai, savulaik bija „Latvijas goda žurnālists” un PSRP Rakstnieku savienības loceklis.

Jaunā dzejoļu krājuma prezentācija veltīta Alekseja Solovjova jubilejai – šī gada martā viņš svinēja 80. dzimšanas dienu. Grāmata tika izdota par atbalstītāju līdzekļiem. Dzejniece Faina Osina no rīkotāju komitejas vārda pateicās visiem ziedotājiem par labo sirdi un solīja uzdāvināt grāmatu ar dzejnieka autogrāfu, kā arī saglabāt sarakstu ar ziedotāju vārdiem, lai tie paliktu vēsturē. Turklāt jau tiek vākti līdzekļi nākamā Alekseja Solovjova dzejoļu krājuma publicēšanai.

Jaunā grāmata ir veltīta Daugavpilij – pilsētas vēsturei, ģeogrāfijai, izcilām personībām, kuru vidū ir Pāvels Dubrovins un Nikolajs Gagelstroms. Daugavpils teātra aktieris Viktors Jancevičs un viņa meita Anastasija nolasīja dažus dzejoļus no dzejoļu krājuma „Lielās upes krastā”.

Prezentācijas laikā izskanēja daudzi labā vēlējumi jubilāram, viņam par godu tika dziedātas romances, bija sagatavots arī pārsteigums – tika izpildītas dziesmas, kuru pamatā bija A.Solovjova dzeja.

Pēc Alekseja Solovjova vārdiem, viņš vienmēr ir rakstījis dzeju, savienojot šo nodarbošanos ar pamatdarbu, un tādā veidā uzrakstot sešus dzejoļu krājumus.
Aleksejs Solovjovs ir optimists, un, neskatoties ne uz ko, pārliecināts, ka pasaule ir daudz labāka, nekā mēs dažbrīd to redzam.

Latgales Centrālās bibliotēkas direktore Jeļena Šapkova novēlēja jubilāram „otro elpu”, lai nākamās grāmatas prezentācija notiktu bibliotēkā un LCB plauktos tuvākajā laikā parādītos visi Daugavpils dzejnieka dzejoļu krājumi.



Написать комментарий