Galvenais arhitekts pārskatīs jautājumu par ēkas nojaukšanu Daugavpils cietoksnī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kārtējā sēdē Daugavpils pilsētas domē ar balss vairākumu tika pieņemts lēmums nojaukt ēku, kas atrodas Aleksandra ielā 4, Cietoksnī. Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta juriste Santa Pupiņa paziņoja, ka celtni nevar saglabāt, jo tā atrodas pārāk nolaistā stāvoklī.

Juriste arī atzīmēja, ka minētā ēka ir bezīpašnieka ēka, un no “Valsts nekustāmie īpašumi” saņemts dokuments par to, ka ēka ir nojaucama arī tādēļ, ka atrodas vēsturiskā pieminekļa teritorijā – cietoksnī.

Ēkas nojaukšana varētu izmaksāt 12 tūkstošus latu, minētie līdzekļi tiks paredzēti nākamā gada budžetā. Atbildot uz jautājumu, vai pašvaldība nevarētu saglabāt vismaz celtnes pamatus, S.Pupiņa paziņoja, ka tas tika atzīts par nelietderīgu, tomēr šo jautājumu pārskatīs galvenais arhitekts.

Kā ziņots, ēkas Aleksandra ielā 4 atrodas avārijas stāvoklī un ir steidzami demontējama. Sākumā demontēs ēkas frontonu, kas tuvākajā laikā varētu iebrukt, savukārt nākamā gada pavasarī ēka tiks nojaukta, bet teritorija – labiekārtota.


Написать комментарий