Premjers par Rīgas budžetu: neapdomīga 'gāzi grīdā' politika

foto pietiek.com
foto pietiek.com

Rīgas pašvaldības nākamā gada budžets ar 7% deficītu ir acīm redzama vēlme dzīvot pāri saviem līdzekļiem un Rīgas mērogā var novest pie tām problēmām, pie kurām savulaik visas valsts mērogā jau noveda "gāzi grīdā" politika, trešdien LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis šādu pašvaldības budžetu, kurā ieplānotie tēriņi krietni pārsniedz ieņēmumu prognozes, saista ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām un daudziem populistiskiem lēmumiem.

Tāds esot arī plašas diskusijas izraisījusī atļauja autovadītājiem īpašos apstākļos braukt sabiedriskajā transportā par brīvu. Jautājums, cik lielā mērā šīs iniciatīvas ir finansiāli pamatotas un nesaskaramies ar priekšvēlēšanu populismu. Nekas nav par velti, jo to tā pat samaksās nodokļu maksātāji, norādīja valdības vadītājs.

Rīgas dome otrdien pieņēma galvaspilsētas nākamā gada budžetu. Nākamā gada pašvaldības budžeta ieņēmumi ir noteikti 466,326 miljonu latu apmērā, bet izdevumi – 501,08 miljonu latu apmērā.

Līdz ar to Rīgas pilsētas nākamā gada budžeta deficīts būs 34,754 miljoni latu.

Budžeta paskaidrojuma rakstā norādīts, ka Rīgas pilsētas pašvaldības 2013.gada budžeta prioritātes nemainīsies, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, un tiks nodrošināti izdevumi sociālajai palīdzībai, sabiedriskajam transportam, sabiedriskajai drošībai, kā arī investīcijām infrastruktūrā un iekškvartālu sakārtošanā.


Написать комментарий