Sniegs un ledus apgrūtina braukšanu Latvijā

foto truedakotan.com
foto truedakotan.com

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem piektdienas rītā Latvijā ir apgrūtināti, jo brauktuves ir sniegotas un vietām apledo, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā Latvijas valsts ceļi.

Piektdienas rītā arī vietām nedaudz snieg un gaisa temperatūra ir no -14 grādiem līdz -6 grādiem pēc Celsija skalas.

Rīgas apkārtnē, un visos galveno ceļu virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā autoceļa garumā. Apmierinoša braukšana ir vien atsevišķos posmos Daugavpils un Liepājas virzienos. Brauktuves sniegotas, vietām apledo. Autoceļus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visos reģionos izņemot Dobeles un Kuldīgas apkārtnes. Autoceļi sniegoti, vietām veidojas apledojums. Brauktuves tīra un kaisa ar pretapledojuma materiāliem.

Pa vietējiem ceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Brauktuves sniegotas. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek ceļu attīrīšana no sniega un bīstamo posmu pretslīdes apstrāde.

Braucot ziemas apstākļos, latvijas valsts ceļi aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī atgādina, ka ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji un ceļu ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.


Написать комментарий