Lokauts: NHL atceļ spēles līdz 14.janvārim

foto inflexwetrust.com
foto inflexwetrust.com

Nacionālā hokeja līga (NHL) paziņojusi par kārtējo spēļu atcelšanu. Līdz šim bija atceltas visas regulārās sezonas spēles līdz šā gada 30.decembrim, bet tagad termiņš pagarināts līdz nākamā gada 14.janvārim.

Nacionālās hokeja līgas epopeja turpinās. Līgas vadība un spēlētāju asociācija joprojām nespēj vienoties par līguma nosacījumiem, un NHL paziņojusi par kārtējo spēļu atcelšanu. Tagad atceltas arī spēles, kas bija ieplānotas līdz 2013.gada 14.janvārim. Tādējādi kopumā atceltas jau 625 spēles, kas ir vairāk nekā puse (50.8%) no visas regulārās sezonas. Kā vēsta spekulācijas ASV medijos, janvāra vidus esot izšķirošais termiņš - ja vienošanos joprojām neizdosies panākt, visticamāk, tikšot atcelta visa sezona.

Līgas un spēlētāju asociācijas pārstāvji aci pret aci nav tikušies kopš 13.decembra, kad sarunās, kurās tika iesaistīti federālie starpnieki, neizdevās rast nekādu progresu. Vairāk jaunumu varētu parādīties rītdien, kad vairāk nekā 700 NHL Spēlētāju asociācijā esošie biedri balsos par iespējamo līgas izformēšanu.

Lai balsojums izrādītos pozitīvs, nepieciešams vismaz divu trešdaļu spēlētāju atbalsts. Ja spēlētāji nobalsos "par", būs iegūts juridiskais pamatojums prasības iesniegšanai tiesā par antimonopola likuma pārkāpšanu. Tādējādi lokauts varētu tikt atzīts par pretlikumīgu un visu spēlētāju līgumi - par spēkā neesošiem. Tad visi līgas spēlētāji un ierobežotie brīvie aģenti kļūtu par neierobežotiem brīvajiem aģentiem. Lai iesniegtu prasību tiesā, asociācijai ir laiks līdz nākamā gada otrajam janvārim.

21.12.2012 , 11:30

sportacentrs.com


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий