Siemens samazina darbavietu skaitu

foto coldfusion3.com
foto coldfusion3.com

Kā ziņo top.rbc.ru, Vācijas Siemens koncerns veic štatu reorganizāciju, rezultātā par 1000 darbavietu paliks mazāk. Darbavietu samazinājums skars siltumelektrostaciju, naftas un gāzes jomas.

Plānojas, ka darbavietu samazinājums neizpaudīsies kā vakanču aizvēršana. Siemens enerģētikas sektorā strādā ap 86 tūkstošiem cilvēku, no tiem 28 tūkstoši  ir no Vācijas.
Novembra sākumā vadība pieņēma lēmumu ne tikai palielināt ekonomijas programmas pielietošanu, bet arī līdz 2014.gadam samazināt patēriņus līdz 6 miljardiem eiro ar mērķi saglabāt konkurētspēju pasaules ekonomikas pavājināšanās apstākļos.

Vadība arī nolēma koncentrēties tikai uz nozarēm, kuras nes peļņu. Analītiķi prognozēja, ka patēriņi samazināsies par  2-4 miljardiem eiro  nākamo divu gadu laikā. Vācijas koncerns vēlas atteikties no saules bateriju izgatavošanas, atbalstot vēja un ūdens enerģiju. Arī vēlas samazināt programmas attīstību alternatīvo energoresursu jomā.
Atgādinām, ka sakarā ar Eiropas parādiem vācu kompānija jūlijā publicēja ekonomijas un efektivitātes paaugstināšanas programmu. Šogad Vācijas koncerns plāno iegūt 5,2 miljardus lielu peļņu.

Koncerna Siemens konkurents ir General Electric, kurš darbojas vairāk nekā 190 pasaules valstīs, darbinieku skaits sastāda 400 tūkstošus cilvēku. Krievijā Siemens koncerns darbojas visās tradicionālajās koncerna nozarēs (medicīnas un rūpnieciskās iekārtas, enerģētika, transports, saziņas līdzekļi u.c.). Koncerna ienākumi salīdzinājumā ar citiem gadiem ir samazinājušies par 34,7%, tas ir, 3.322 miljardiem eiro.


Написать комментарий