Pauls: Dziesmusvētki pārvērsti par visparastāko komercpasākumu 14

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

"Esmu latvietis, un es ļoti cienu dziesmu svētku tradīciju, bet par ko šie svētki ir pārvērsti? Tas ir visparastākais komercpasākums," intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai" teicis komponists Raimonds Pauls.

Viņš norādījis, ka kādreiz diriģenti "trīcēja un drebēja, gaidīdami orgkomitejas spriedumu – uzaicinās vai neuzaicinās mani par virsdiriģentu? Tagad diriģents pajautā: cik tu man par to maksāsi?"


Tāpat Pauls intervijā laikrakstam norāda, ka dziesmu svētki ir pasākums latviešiem. "Nevajag muldēt, ka ārzemniekos tie izraisa kaut kādas emocijas. Atceros gadījumu Daugavpilī pirms kāda laika. Vietējie dziesmu svētki. Cilvēki nodziedāja, pieticīgi aplausi. Es dabūju bišķi vairāk. Un tad uz skatuves iznāca viens baltkrievs. Kājas pa gaisu, lustīgas dziesmas, paķēra publiku uz urrā! Un tad atkal mēs – pelēkas skumjas, traģika... Laikam būs jāuzraksta simfonija ar nosaukumu Latviešu tautas ciešanas.

Paskat, 18. novembris, valsts svētki. Svētki! No rīta televīzijā – baznīca. Pēc tam – filma par izsūtīšanu. Vienu citu gadu šajā paša dienā parādīja kinožurnālus Padomju Latvija – tur visi smejas, priecājas, lai dzīvo Staļins! Pēc tam – atkal vilciens, klaboņa, izsūtījums... Protams, vēsture ir jāzina un jāciena, bet vai tad tiešām vismaz valsts svētkos nevarētu iztikt bez nepārtrauktām gaudām?" intervijā vaicā komponists.


Написать комментарий

Ja jau komponists var pārvērsties par neveiklu politiķi, tad ko var gribēt no dziesmu svētkiem, tādi laiki pienākuši...

fake news :) , vai intervijas laiku vietu un intervētāju.

Sauc par tautas svētkiem, par nodokļu naudu uzrīko svētkus un dīrā no tās pašas tautas desmit ādas par biļetēm

Nu,maestro jau nu arī diez vai atsakās no samaksas...

Taisnība, Maestro! Tagad viss ir komercializēts - vienalga kas un da jebkas :( Brīžam arī man šķiet, ka ar to savu ņaudēšanu un gaudošanu paši sev piesaucam nelaimi, tāpēc jau laikam tā arī neiet tai mūsu latviešu tautai.

Tā jau arī ir. Dziesmu svētki pašiem dalībniekiem. Pārējiem citas raizes. Nu nezin kā tos miljonus iztērēt. Tāpat tas lego Latvijai 100. Brīnums kā uz tualetes papīra nav nodrukāts.

Tak vids kuriem bija nenomakdàti nodokli uzlika inkaso.lai bùtu vairàk naudas.

Pilnīgi piekrītu R.Paula domām. Latviešu tauta vienmēr ir bijusi uz to raudāšanu....skumji nemākam baudīt un priecāties par dzīvi.

РАЙМОНДС ПАУЛС ВАС ЦЕНЯТ ВСЕ ЛЮДИ ЗЕМЛИ !!!ПРИЕХАЛО СТОЛЬКО ГОСТЕЙ ВАМ НАДО РАДОВАТЬСЯ АНЕ ПАДАТЬ ДУХОМ ВЕДЬ НИГДЕ НЕТ ТАКОГО ВЕЛИКОГО ХОРА КАК В ЛАТВИИ!!!

Čoms apvainojies, Iet garām iespēja komercializēties.

Tautai tie ir svētki.Visiem tiem, kas savā brīvajā laikā par brīvu dzied, dejo,auž.Nevajag krist pesimismā.Paldies Dievam,visi vēl nav pārdevuši dvēseli naudas pūķim.

Nu ko darīt-skumjas ir mūsu mentalitāte.Jokoties varam līgojot.Citādi vairs nebūsim paši....

tā ir ĻOTI VECA intervija. ko jūs plātaties ar seniem tekstiem??? viņš jau sen tā nedomā!

Kad viņam jautrība uz dzimteni sivēnu uzdāvināja, apvainojās ne pa jokam :)

Написать комментарий