Lielbritānijai piedāvāja izstāties no ES sastāva

foto: eulife.ru
foto: eulife.ru

Bijušais Eirokomisijas priekšsēdētājs, viens no Eiropas kopējā tirgus dibināšanas un eiro ieviešanas iniciatoriem Žaks Delors piedāvāja Lielbritānijai izstāties no ES sastāva, ziņo portāls briansk.ru.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons savā uzstāšanās parlamenta sēdē, kura notika decembrī, arī neizslēdza varbūtību par Lielbritānijas izstāšanos no ES.

„Britus interesē tikai valsts ekonomiskā stabilitāte. Mēs varētu viņiem piedāvāt citu dalības formu,” atzīmēja Delors. Pēc novērotāju viedokļa, Kameronu konfliktēt ar ES uzkūdina konservatoru partija, kurā darbojas premjerministrs.

Eksperti apgalvo, ka eirozonai un Lielbritānijai ir savas atsevišķas problēmas. Lielbritānijas premjerministru neapmierina Merkeles lobētās idejas par valsts budžeta ierobežojumiem.  Aptaujas liecina, ka Lielbritānijas iedzīvotāji piekrīt un atbalsta Lielbritānijas izstāšanos no ES sastāva.  Tie uzskata, ka ES pārāk iejaucas valsts iekšlietās.

Lielbritānjas funts vel joprojām ir dārgāks par eiro. Statistika liecina, ka Lielbritānija iziet no ekonomiskās krīzes, ko nevar teikt par citam ES dalībsvalstīm.

Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans Ahils Van Rompejs brīdināja, ka D. Kamerona pretošanās deleģēt pilnvaras starpnacionālajā līmenī var apdraudēt ES pastāvēšanu. Pēc viņa vārdiem, kad puse Eiropas slīkst parādos, bet otra puse cenšas palīdzēt parādu izmaksāšanā, tad Lielbritānija domā tikai par savām interesēm.


Написать комментарий