Daugavpils budžets 2013.gadam: Komunālās saimniecības un labiekārtošanas jomu finansējums paliks pērnā gada līmenī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tiek plānots, ka 24.janvārī Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprinās pašvaldības budžetu 2013.gadam.

Šobrīd galvenais finanšu dokuments jau izstrādāts, tiek precizētas vien dažas pozīcijas. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka viņa kā kuratora pārziņā esošo jomu finansējums arī šogad paliks pērnā gada finansējuma līmenī.

Pērnā gada finansējuma līmenī būs komunālās saimniecības jomas finansējums: pietiekošas summas tiks iedalītas ceļu uzturēšanai, pilsētas apzaļumošanai un labiekārtošanai, kapsētu uzturēšanai, pilsētas apgaismojumam. Budžetā paredzēti līdzekļi arī daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes pasākumu līdzfinansējumam, bēniņu siltināšanas, fasāžu krāsošanas darbiem noteiktais līdzfinansējums.

Pietiekošais finansējums tiks iedalīts ar pašvaldības īpašumu un būvuzraudzības procesiem saistīto jautājumu risināšanai. Salīdzinājumā ar pērno gadu nedaudz lielāka summa tiks iedalīta Sporta skolas vajadzībām, jo vasarā plānota mūsu sportistu piedalīšanās bērnu olimpiādē.

Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka gada laikā līdz ar nodokļu iemaksu saņemšanu dažādu jomu finansējums varētu tikt palielināts, kā tas parasti notiek. Ņemot vērā pilsētas budžeta papildinājumu, deputāti lems par jaunu pilsētas programmu uzsākšanu un dažāda veida pilsētas pasākumu papildu finansējumu.

Šogad tika nolemts izveidot lielāku budžeta rezervju fondu, lai vēlāk, spriežot pēc situācijas, izlemtu, kam būtu nepieciešams papildu finansējums.

Finansējumu precīzās summas būs zināmas pēc budžeta apstiprināšanas.
 


Написать комментарий