Daugavpilieši tiek aicināti piedalīties vecticības pētījumu konkursā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otro gadu mūsu valstī tiek rīkots vecticības pētījumu konkurss, kas ir veltīts vēsturnieka un pedagoga Ivana Zavoloko piemiņai.

Konkursu organizē vairākas Latvijas vecticībnieku draudzes, tostarp, Daugavpils Jaunbūves pirmā vecticībnieku draudze.
Konkursa mērķis ir atbalstīt jaunus pētījumus, kas ir veltīti Latvijas vecticības vēsturei, vecticības garīgajam un kultūras mantojumam, vecticībnieku tradīcijām, viņu lomai mūsu valstī.

Konkurss notiks divās vecuma grupās – 10. un 12.klases skolēnu vidū un studentu, jauno pētnieku un garīgo skolu audzēkņu vidū. Konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti ar diplomiem, kā arī saņems naudas balvas, jo konkursa balvu fonds ir ap 600 latiem.

Pagājušajā gadā konkursam tika iesniegti 11 dažādas tematikas un dažāda līmeņa darbi. Par vienu no labākajiem tika atzīts Daugavpils universitātes studentes Diānas Stalidzānes darbs, kas tika veltīts Daugavpils vecticībnieku draudzēm laika posmā no 1945. līdz 1975.gadam.

Šogad konkursa nolikums ir koriģēts un ir atcelts vecuma ierobežojums, agrāk konkursā varēja piedalīties tikai cilvēki līdz 35 gadu vecumam.

Par īpašiem panākumiem darbu autoriem tiks pasniegta Zavoloko medaļa. Pagājušajā gadā tā tika pasniegta vēsturniekam un publicistam Vasīlijam Baranovskim.

Pētījumi iesniedzami līdz 2013.gada 1.jūnijam. Sīkāka informācija par konkursa noteikumiem atrodama šeit.


Написать комментарий