Līvānu MMS audzēkne iegūst 1.vietu starptautiskā konkursā

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Starptautiskajā konkursā "Es dzīvoju pie jūras" piedalās dažādu valstu un nacionalitāšu pārstāvji, kuru darbos spilgti izpaužas nacionālā domāšana, krāsu izjūta un dzīves uztvere. Par to informē Līvānu novada portāls.

Izstāde, kas tiek realizēta projekta ietvaros, dod iespēju iepazīties ar dažādu nacionalitāšu bērnu un jauniešu darbiem, saskatīt līdzīgo un atšķirīgo, tādējādi saskatot un izprotot multinacionālās sabiedrības mākslas daudzveidīgo bagātību. Ikviena projekta izvēlētā tēmas vizuālā realizācija liek bērniem un jauniešiem pētīt gan savu dzimto vietu, gan savas nacionālās identitātes savdabību. Šogad konkursa tēma bija „Jūras melodijas”

Papildus starptautiski profesionālai žūrijai, darbus vērtē arī bērnu žūrija, kuras sastāvā ir dažādu nacionalitāšu bērni. Māksla ir vienojošais elements, kas ļauj atrast kopēju valodu un saprasties. Konkursam tika iesniegti vairāk nekā 2300 darbi.

Šajā konkursā piedalījās arī J.Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi  ieguva godalgotas vietas. Apsveicam „Vizuāli plastiskās mākslas programmas” audzēknes: Aneti Bērzkalnu ar iegūto 1.vietu, Martu Cīruli ar iegūto 2.vietu un  Elīzu Kivlinieci, Saulcerīti Skrūzmani ar iegūtajām atzinībām, kā arī skolotājas- Solvitu Cīruli un Kristīni Valaini, kuras sagatavoja audzēknes starptautiskajam konkursam.


Написать комментарий