Pakistānas premjera korupcijas izmeklētājs atrasts miris

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Piektdien miris atrasts Pakistānas Nacionālā finanšu kontroles biroja izmeklētājs, kurš nodarbojies ar korupcijā apsūdzētā premjerministra Radžas Perveza Ašrafa (attēlā) lietas izmeklēšanu, vēsta aģentūra AFP.

Kamrans Feisals atrasts miris viesnīcā Islāmābādā. "Viņu atrada mirušu savā numurā. Domājams, ka viņš izdarījis pašnāvību. Pašlaik notiek sekcija," aģentūrai pastāstīja izmeklētāja kolēģi.


15. janvārī Pakistānas Augstākā tiesa izdeva rīkojumu arestēt premjerministru un vēl 15 personas. Tomēr pretkorupcijas biroja vadītājs vēlāk paziņoja, ka nav pietiekama pamatojuma, lai rīkojumu izpildītu. Ašrafu apsūdz par kukuļņemšanu, apstiprinot projektus 2010. gadā, kad viņš bija ūdenssaimniecības un enerģētikas ministrs.

Pakistānā turpinās izmeklēšana pret deviņām firmām, kuras no valdības saņēma 225 miljonu dolāru (117 miljoni latu) avansu elektrostaciju celtniecībai, bet tikai daži no uzņēmumiem darbus izpildīja. Uzceltās elektrostacijas tika pabeigtas ar lielu kavēšanos, bet vēlāk atklājās, ka tās saražo pārāk maz elektrības.

Jau vēstīts, ka tiesas lēmums par Ašrafa arestu paziņots laikā, kad Islāmābādā notiek ietekmīgā garīdznieka Tahira Kvadri rīkotā protesta akcija pret korupciju. Televīzijas pārraidītajos kadros bijis redzams, kā pēc lēmuma paziņošanas demonstranti aplaudē un priecājas, ziņo BBC.

Iepriekšējais Pakistānas  premjers Jusufs Raza Gilani no amata bija spiests aiziet 2012. gada jūnijā, kad viņu notiesāja par necieņas izrādīšanu tiesai, jo premjers nepildīja lēmumu sākt korupcijas izmeklēšanu pret valsts prezidentu Asifu Ali Zardari. Premjeram piesprieda dažu minūšu ilgu aizturēšanu.


Написать комментарий