Ēlerte iesaistījusies cīņā par mēra amatu, lai atgrieztu Rīgu Latvijai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Lēmumu piekrist kļūt par partijas "Vienotība" Rīgas mēra amata kandidāti Sarmīte Ēlerte pieņēmusi, lai panāktu Rīgas piederību Latvijai un mainītu galvaspilsētas prokremlisko kursu. Tā Ēlerte sacīja intervijā lat.mixnews.lv.

"Pēc tam, kad mani to lūdza darīt Valdis Dombrovskis un Solvita Āboltiņa, es ļoti rūpīgi to pārdomāju," skaidroja Ēlerte. "Galvenais iemesls, kāpēc piekritu iesaistīties šajā tik svarīgajā sacensībā, ir tas, ka mana pārliecība ir, ka cilvēks, kas ir balsojis pret latviešu valodu, kas nozīmē – vērsies pret Latvijas valstis pamatiem, nevar būt Latvijas valsts amatpersona."

"Nils Ušakovs (SC), balsojot pret latviešu valodu, un patiesībā ar savu rīcību aicinot to darīt citus, ir vērsies pret Latvijas valsts būtību, tāds cilvēks nevar būt Latvijas valsts amatpersona, kurai saskaņā ar Satversmi ir jādara viss, lai valsti, tās identitāti, tās būtību, stiprinātu," uzskata Ēlerte.

"Saskaņas centra" nostiprināšanās Rīgā, radot vienu sistēmisku, necaurspīdīgu, milzīgu organismu, ir bīstama Latvijai," sacīja Ēlerte, uzsverot, ka "pašreizējā Rīgas dome, SC, Ušakova vadībā sadarbībā ar Ameriku – viņi ir efektīvi tērēšanā, un efektīvi pīārošanā. Un to viņiem nevar atņemt."

Pēc Ēlertes domām, Ušakovs ir ļoti sekmīgs publisko attiecību jomā. "Viņš ir tam veltījis ļoti daudz laika, un varbūt mazāk laika, lai padarītu katru Rīgas nodokļos samaksāto latu efektīvi iztērētu."

Rīgas mēra amata kandidāte pauda pārliecību, ka cilvēki joprojām skatās uz valsti kā uz kopumu un visu uzmanību pievērsuši valdības, ministriju līmenī sastopoties ar apšaubāmu vai korumpētu rīcību. Turpetī, kad ir runa par konkrētu pilsētu, "šis fokuss it kā pazūd".

"Pēdējos gados valsts līmenī es neatceros tik klajus izšķērdēšanas, uzpūstu rēķinu gadījumus, kā tas ir bijis attiecībā uz Rīgu," sacīja Ēlerte. Viņasprāt, cilvēki vēl nav sapratuši, ka pilsētas ir jāuzrauga "tikpat sirsnīgi, neatlaidīgi un reizēm kašķīgi kā centrālā vara".


Написать комментарий