Daugavpils iedzīvotāji tiek aicināti atbalstīt skolas deju kopu „Balaguri”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, svētki padara mūsu dzīvi krāšņāku, tomēr, lai tie tiešām izdotos, svētkiem jāgatavojas jau iepriekš. 2015.gadā Rīgā notiks XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kuros piedalīsies arī deju kopa „Balaguri”.

Deju kopas vadītāja Arina Popova pastāstīja, ka, lai piedalītos svētkos, bērniem nepieciešami jauni tautas tērpi.

Ilūkstē darbojas meistardarbnīca, kura izgatavo tautas tērpiem nepieciešamos audumus, ņemot vērā visas prasības, saskaņojot krāsas, rakstus un materiālu. Latgaliešu tautas tērpiem nepieciešamos audumus meistari izgatavo paši, tādēļ koncerta tērpa viens komplekts maksā ap 200 latiem. Saskaņā ar prasībām, dejotāju kreklam jābūt izgatavotam no liniem, zeķēm – no vilnas, jābūt austai vestei. Turklāt ādas zābaki arī tiek izgatavoti pēc pasūtījuma, tos izgatavo Rēzeknē.

Pagaidām „Balaguri” dejo latgaliešu tautas dejas skolas formas tērpos, labi, ka tie krāsas ziņā atgādina nacionālo kostīmu. Taču tas netraucē deju kopai būt pilsētas svētku un dažādu pasākumu aktīviem dalībniekiem.

„Mēs būsim viens no nedaudzajiem deju kolektīviem, kuri pārstāvēs Latgali XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos 2015.gadā. Piedaloties iepriekšējos svētkos mēs paši par savu naudu pasūtījām tērpus. Jāatzīmē, ka mūsu deju kopa kļuva par svētku laureātu un bija 17 valsts labāko deju kolektīvu vidū.

Šobrīd mēs varam saņemt tautas tērpu pasūtīšanai nepieciešamo naudas summu 1 925 latu apmērā, vinnējot portāla www.labiedarbi.lv izsludināto konkursu. Pateicoties minētiem līdzekļiem, tiks iegādāti tautas tērpi vienai deju kopas „Balaguri” grupai, jo kopumā grupās dejo 75 cilvēki. Lai uzvarētu konkursā, nepieciešams, lai par mums nobalsotu pēc iespējas vairāk cilvēku. Ļoti ceram, ka valsts otrā lielākā pilsēta atbalstīs savus pārstāvjus, kuri aizstāvēs mūsu pilsētas un visas Latgales godu gaidāmajos svētkos”, - paskaidroja Arina Popova.

Visi daugavpilieši tiek aicināti atbalstīt „Balagurus” un līdz šī gada 31.janvārim nobalsot par deju kopu mājas lapā www.labiedarbi.lv. Kā arī portāla redakcija iesaka noskatīties nelielu video, kuru izveidojis deju kopas dalībnieks – 9.klases skolēns Deniss Podmišanins.
 


Написать комментарий