Latvenergo saņem iekārotākā darba devēja statusu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

AS “Latvenergo” preses sekretāre Ivita Bidere ziņo, ka divos neatkarīgos pētījumos AS „Latvenergo” atzīta par iekārojamāko darba devēju Latvijā 2012. gadā.

Šogad Latvenergo koncerns pirmo reizi ir kļuvis par uzvarētāju SIA „WorkingDay Latvia” pētījumā „Iekārotākais darba devējs” nokļūstot šī TOP-10 virsotnē. „WorkingDay Latvia” pētījums Latvijā noritēja 2012.gada decembrī un 2013.gada janvārī, piedaloties 2000 respondentiem. Šis pasākums Latvijā notiek sesto gadu un Latvenergo koncerns TOP pirmajai vietai tuvojies soli pa solim, aizvadīto trīs gadu laikā mērķtiecīgi pakāpjoties no trešās uz otro un visbeidzot – uz pirmo vietu.

Savukārt „CV Market Latvia” konferencē „Iekārojamākais Latvijas daba devējs 2012”, kas notika 17.janvārī, Latvenergo nokļuvis starp desmit iekārojamākajiem darba devējiem Latvijā. Šai TOP 10 vietas netiek dalītas un par uzvarētājiem tiek atzīti visi desmit, taču Latvenergo saņēmis vislielāko balsu skaitu.

„WorkingDay Latvia” veiktajā pētījumā centās rast atbildes uz jautājumiem par motivējošajiem faktoriem, kas darbiniekam palīdz izvēlēties darba devēju, noskaidrot pievilcīgāko uzņēmumu TOP-100, kā arī noteikt, kā svarīgākie no motivējošajiem faktoriem tiek īstenoti katrā no uzņēmumiem.

Pētījumā noskaidrots, ka atalgojuma līmenis pret iepriekšējo gadu valstī ir pieaudzis vadītājiem un kvalificētiem speciālistiem, bet zemākā līmeņa darbiniekiem tas ir nedaudz krities. Tas tiek skaidrots ar joprojām augsto bezdarba līmeni valstī un kvalificētu speciālistu un vadītāju trūkumu darba tirgū.

Jāatgādina, ka Latvenergo koncerns ir viens no lielākajiem darba devējiem Latvijā, nodarbinot vairāk nekā 4000 cilvēkus. Uzņēmuma personāla politika ir vērsta uz savstarpēji atbildīgas un motivētas iekšējās vides veidošanu, kas ir arī viens no galvenajiem uzņēmuma reputāciju veidojošajiem faktoriem.


Написать комментарий