J.Dukšinskis: Tūristu plūsmu cietoksnī plānot ir sarežģīti, mums joprojām nav šī gada pilsētas pasākumu plāna

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis portālam Gorod.lv paziņoja, ka radusies problēma sakarā ar to, ka Daugavpilī līdz šim laikam nav šī gada kultūras un sporta pasākumu plāna.

Pārvaldnieks atzīmēja, ka tūristu plūsma cietoksnī pieaug vairākās reizēs, kad pilsētā notiek plaši pasākumi. Pēc J.Dukšinska domām, ar tūrismu saistītā informācija Daugavpilī nav pietiekami aktuāla, tādēļ potenciālie tūristi bieži vien, plānojot savu atvaļinājumu, nav informēti par pasākumiem, kuri notiks mūsu pilsētā un kurus varētu apmeklēt.

2011.gadā tūristu plūsma cietoksnī bija minimālā, jo tika veikti remontdarbi dažādu projektu ietvaros. 2012.gadā Cietokšņa Kultūras un informācijas centrā griezās 7 276 tūristi, 5 634 no viņiem bija no Latvijas, 451 – no Krievijas, 209 – no Lietuvas, 185 – no Vācijas, 165 – no Polijas. Minētais tūristu skaits nav liels, tomēr Kultūras un informācijas centra darbinieki norāda, ka daudzi cietokšņa apmeklētāji negriezās Centrā.

Vislielākais tūristu skaits cietoksni apmeklē vasarā – atvaļinājuma laikā. „Problemātiski ir jūlija un augusta mēneši, jo cietoksni visvairāk apmeklē laikā, kad notiek pilsētas pasākumi. Jūnijā norisinās Pilsētas svētki, savukārt jūlijs un augusts ir tukši mēneši – plaši kultūras pasākumi netiek rīkoti. Tādēļ tūristi nezina, ko var apmeklēt. Cietoksni apmeklētu daudz vairāk, ja pilsētā notiktu dažāda veida festivāli un pasākumi. Minētos pasākumus varētu organizēt arī cietoksnī, kurā drīzumā tiks pabeigti vairāki projekti”, - atzīmēja J.Dukšinskis.

Izrādās, ka Cietokšņa Kultūras un informācijas centrā joprojām (janvāra beigās) nav šī gada pilsētas pasākumu plāna, pēc J.Dukšinska domām, tam būtu jābūt izstrādātam jau aizvadītā gada oktobrī-novembrī, kā tas notiek, piemēram, Liepājā un Ventspilī, kur tūristiskās informācijas aprite ir ļoti ātra.

„Droši vien, Dome jau izstrādājusi šī gada pasākumu plānu, bet līdz mums tas vēl nav nonācis. Plāns ir nepieciešams un pēc iespējas ātrāk. Ja tas vēl tiek izstrādāts un koriģēts, tas ir par vēlu: nepieciešama aktuāla informācija, lai tūristi varētu plānot atvaļinājuma laiku. Liepājai un Ventspilij jau izstrādāts pasākumu saraksts, mums to vēl nav un tā ir problēma. Nākotnē vajadzētu daudz efektīvāk un aktīvāk organizēt plānošanu, tostarp tas jādara arī mums – jāsaņem informācija no visiem atbildīgiem dienestiem. Pašvaldībā strādā cilvēki, kuru pienākumos tas ietilpst, tāpēc mums jāsarobojas”, - uzskata cietokšņa pārvaldnieks.

Jāatzīmē, ka 2013.gada pasākumu finansējuma tāmē, kuru Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde iesniedza Budžeta komisijai, nebija neviena jūlijā un augustā ieplānota pasākuma.
 


Написать комментарий