Nikaragvā uz 30 gadiem notiesā viltus televīzijas žurnālistus

foto: zavialovsky.alt.sudrf.ru
foto: zavialovsky.alt.sudrf.ru

Nikaragvas tiesa notiesājusi 18 cilvēkus, piespriežot katram 30 gadus cietumā, par mēģinājumu iekļūt valstī ar 9,2 miljonus dolāru, uzdodoties par meksikāņu televīzijas žurnālistiem, vēsta BBC.

Policijai, atrodot lielu daudzumu naudas un kokaīna pēdas sešos furgonos, kur uz dažiem bija Meksikas "Televisa" tīkla logo, augustā arestēja 18 cilvēku lielu grupu. Tiesa grupu atzina par vainīgiem naudas atmazgāšanā un narkotiku saiknes organizēšanu starp Meksiku un Kostariku. Tas Centrālamerikā joprojām ir populārs narkotiku tranzīta maršruts meksikāņu narkotiku bandām.

Vienīgā sieviete grupā tika atzīta par tās līderi un notiesāta uz 20 gadiem par starptautisko narkotiku tirdzniecību, astoņus ar pusi gadus par noziedzības organizēšanu un 7 gadus par naudas atmazgāšanu – kopā viņai tika piespriesti vairāk kā 35 gadi cietumā.

Apsūdzētie savu vainu noliedz un viens no tā sauktajoem žurnālistiem apgalvoja, ka viņi ir sūtīti, lai novērstu augsta profila slepkavību Meksikas lielākajā televīzijas kompānijā "Televisa", bet kompānija ātri noliedza jebkādas saistības ar šo grupu, vēsta BBC.


Написать комментарий