Ministrs R.Kozlovskis piedalīsies Daugavpils īslaicīgās aizturēšanas izolatora atklāšanas ceremonijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 25.janvārī, Daugavpili apmeklēs Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, lai piedalītos Daugavpils cietoksnī uzceltā īslaicīgās aizturēšanas izolatora atklāšanas ceremonijā.

Latgales reģionālās policijas vajadzībām nepieciešamās ēkas būvniecība un divu ēku rekonstrukcijas darbi tika uzsākti 2011.gada rudenī. Divas rekonstruējamās ēkas izmantos policijas administrācija, bet jaunuzceltajā ēkā atradīsies īslaicīgās aizturēšanas izolators.

Jāatzīmē, ka izolatorā paredzētas vietas 120 aizturētajiem – kamerās ir tualete, izlietne, siltinātās grīdas, ierīkota arī ierīce, ar kuras palīdzību būs iespējams sarunāties ar uzraugu, katrā kamerā tiek paredzēta vieta 4 cilvēkiem. Telpas tiks aprīkotas tādā veidā, lai ievērotu visus aizturēto personu uzturēšanas noteikumus, viņiem būs iespēja lasīt dienas gaismā, pastaigāties par terasi ar stikla jumtu utt. Tiks aprīkotas arī invalīdiem domātas kameras.

Saskaņā ar projektētāju ieceri, jaunā ēka īpaši neizceļas uz Cietokšņa vēsturisko ēku fona. Atgādināsim, ka īslaicīgās aizturēšanas izolatora būvdarbus bija plānots pabeigt pagājušā gada septembrī, bet ēkas administrācijas vajadzībām – 2012.gada beigās.

 


Написать комментарий