Kalkūnē entuziasti plāno izdot grāmatu par dzimto vietu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, no 2012.gada marta Kalkūnes pagastā aktīvi darbojas vēsturnieku biedrība „CALCUNA”, kura nodarbojas ar vēstures faktu apzināšanu un vēsturisko liecību vākšanu, kas saistās ar Kalkūnes pagasta teritoriju.

Kalkūnes pagasta pārvaldes kultūras menedžere Brigita Madelāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šobrīd biedrība aktīvi meklē finansējumu, kas palīdzētu izdot grāmatu par Kalkūni un pārtulkot to trijās valodās. Pēc Madelānes kundzes vārdiem, vēsturnieku biedrība „CALCUNA” pietiekusies trim eiroprojektiem, ar kuru palīdzību vēsturnieki varētu realizēt iecerēto. Tomēr jebkurā gadījumā entuziastiem būs nepieciešams līdzfinansējums – pagaidām Kalkūnes pagasta pārvalde un Daugavpils novada dome mutiski solījusi savu atbalstu.

Jāatzīmē, ka biedrības vēsturnieki cer, ka grāmata varētu tikt publicēta 2013.gada novembrī, kad biedrība sadarbībā ar Daugavpils universitāti plāno organizēt konferenci studentiem un zinātniskajiem pētniekiem. Vēlam veiksmi vēsturnieku biedrībai, lai viss iecerētais izdodas!


Написать комментарий