Jēkabpilī aizturēti transformatora izlaupītāji

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

AS “Latvenergo” preses sekretāre Ivita Bidere ziņo, ka 10.janvārī AS "Sadales tīkls" Jēkabpils nodaļas operatīvās izbraukuma brigādes elektromontieri konstatēja, ka ir izdemolēts un apzagts transformatora punkts Jēkabpilī, radot bīstamu situāciju pilsētas iedzīvotājiem un nodarot ievērojamus materiālos zaudējumus uzņēmumam.

 Aizturētās aizdomās turētās personas atlauzušas transformatora durvis, sabojājot un izzogot tā detaļas un kabeļus. Kopējie AS "Sadales tīkls" zaudējumi ir vairāk nekā 16 000 latu, kas nav salīdzināmi ar zagļu guvumu, ko pavada briesmas viņu pašu dzīvībai. Zagļi neapzinās, ka, bojājot AS „Sadales tīkls” objektos esošās iekārtas, tiek radīti reāli draudi gan paša zagļa dzīvībai un veselībai, gan arī apkārtējiem iedzīvotājiem.

Cīnoties pret līdzīgiem gadījumiem, AS „Latvenergo” un AS „Sadales tīkls” savas iekārtas arvien vairāk aprīko ar dažādām signalizācijas un brīdināšanas iekārtām, kas ļauj ātri reaģēt uz elektrības pārrāvumu un notvert zagļus. Pagājušā gada nogalē Ventspilī tika aizturēta organizēta grupa, kas izlaupīja un izdemolēja 12 transformatoru iekārtas. Salīdzinot ar 2011.gadu, kad tika konstatēti 462 līdzīgi gadījumi, 2012.gadā kopējais zādzību gadījumu skaits ir samazināts vairāk nekā divas reizes – 201, no kurām transformatoru apzagšanas gadījumi ir samazinājušies no 229 (2011.g.) līdz 111.

Lai iedzīvotāji nepaliktu bez elektroapgādes, un, lai novērstu elektrotraumu gūšanu, AS „Latvenergo” un AS „Sadales tīkls” aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot, ja pie transformatoriem, elektrolīnijās vai citām iekārtām tiek manītas nepiederošas personas, kuras nav AS „Sadales tīkls” vai AS „Latvenergo” darba apģērbos, īpaši, ja darbošanās notiek vēlās vakara vai nakts stundās.

Par ikvienu aizdomīgu rīcību AS „Sadales tīkls” elektroiekārtu tuvumā, piemēram, atlauztām transformatoru ēku durvīm, lūdzam iedzīvotājus ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai arī policijai 110. AS “Latvenergo” brīdina: esiet piesardzīgi un apdomīgi, neriskējiet ar savu un citu cilvēku dzīvību!


Написать комментарий