Lembergs: Nacionālās apvienības priekšlikums izvērtēt katra ministra darbu ir pareizs

foto: partijas.info
foto: partijas.info

„Domāju, ka Nacionālā apvienība ir nākusi klajā ar pareizu priekšlikumu – izvērtēt vadošās koalīcijas katra ministra individuālo darbu,” savā iknedēļas preses konferencē sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, informē Ventspils pašvaldības portāls. 

„Kā zināms, koalīcijas partneri parakstīja valdības deklarāciju, uz ko pamatojoties tika izstrādāta Ministru kabinetā (MK) apstiprināta valdības rīcības programma, rīcības plāns. Ir pagājis gads, kopš šis rīcības plāns ir apstiprināts, un, kā Jūs atceraties, vasaras otrajā pusē, piemēram, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs nebija izpildījis 50 dažādus valdības uzdevumus vai uzdevumus, kas izriet no likumiem un MK noteikumiem. Protams, tas, ka kāds ministrs var tik klaji ignorēt MK noteikumus, likumus vai valdības rīcības plānu, norāda uz valdības nespēju darboties. Es gribētu pieminēt kaut vai to, ka līdz augustam vajadzēja izvērtēt pašvaldību reformas rezultātus un piedāvāt risinājumus. Kopš augusta ir pagājis jau pusgads, un šis darbs nav izdarīts. Tas ir tikai kā viens no piemēriem,” klāstīja Lembergs.

„Tāpēc es domāju, ka noteikti vajag ministru darbu izvērtēt, bet tādam darba vērtējumam nav jēgas, ja tam neseko organizatoriskie secinājumi, t.i., ja kādam ministram netiek palūgts mainīt darbu. Tāpat neapšaubāmi ir tas, ka koalīcijā atbildības sadale pa sfērām, cik kurai partijai ir ministru, ir ārkārtīgi neloģiska un neproporcionāla. Zaltera partijai ir 5 ministri, bet tikai 15 deputātu vietas Saeimā, savukārt Nacionālajai apvienībai ir 14 vietas, tātad par 1 deputātu mazāk, bet viņiem ir tikai 2 ministri. Turklāt atbildības sfēras arī nav tās ietekmīgākās. Neapšaubāmi, ka koalīcijas stabilitāte var būt tikai tad, ja nosaka, ka Zatlera partija 2 ministru posteņus zaudē un viens no tiem tiek Nacionālajai apvienībai, bet otrs Olšteina vadītājam deputātu sešiniekam, jo tad, kad parakstīja koalīcijas vienošanos, šī situācija bija citādāka,”  norādīja Lembergs.

„Turklāt ir pilnīgi skaidrs, ka neviens no Reformu partijas ministriem netiek galā ar saviem pienākumiem. Ārēji varbūt kāds izskatās labāk, bet pēc darba satura neviens netiek galā ar saviem pienākumiem. Protams, te opozīcijai būtu jāparāda kāda zināma aktivitāte, jāparāda šo ministru darbības nespējība, viņi spēj tikai tarkšķēt. Parasti vista klukst tad, kad ir ola, bet viņi klukst tad, kad olas nav. Ar to viņi pārkāpj dabas likumus,”  sacīja pašvaldības vadītājs.


Написать комментарий