NMMS audzēknis ieguva II vietu pūšaminstrumentu izpildītāju konkursā

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktors Spodris Kačāns ziņo, ka 25.janvārī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notika XVIII Latvijas mūzikas skolu Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss.

Konkursā piedalījās vairāk nekā 200 jaunie mūziķi, kuru vidū bija arī Naujenes pārstāvji.

S.Kačāns informēja, ka konkursā piedalījās jaunie mūziķi 15 instrumentu grupās, pārstāvot 54 mūzikas skolas, kurus vērtēja mūzikas speciālisti no Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas un Latvijas.

Naujenes Mūzikas un mākslas skolu Rīgā pārstāvēja divi konkursanti – Jekaterina Ribakova un Pjotrs Čornijs, kurš ieguva II vietu. Pēc Mūzikas un mākslas skolas direktora vārdiem, gatavošanās dalībai konkursā esot ilgs un sarežģīts process, tāpēc jānovērtē gan pasniedzēja – Aleksandra Vanjagina ieguldījums, gan 4.klases audzēkņa Pjotra Čornija ieguldītais darbs.

Jāatzīmē, ka konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonija notiks 17.februārī Rīgā laureātu koncertā „Bravo - bravissimo!”. Saskaņā ar konkursa nolikumu tiek plānots izveidot XVIII Latvijas mūzikas skolu Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkursa laureātu pūtēju orķestri, kurš projekta ietvaros vasarā dosies uz mūziķu konkursu, kas notiks Holandē.


Написать комментарий