Preses klubu, kurā nav vietas žurnālistiem, Daugavpils pilsētas vadība nosauca par politisko akciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 28.janvārī Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē, kura tika veltīta valsts pārbaudes rezultātiem, pilsētas žurnālisti varēja uzdot visus interesējušos jautājumus.

Tomēr, neskatoties uz to, viens no vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem izkritizēja pasākumu un aicināja pilsētas vadību piedalīties Daugavpilī nesen dibinātā tā saucamā preses kluba sēdē.

Kā ziņots, šajā preses klubā darbojas tikai daži laikraksti, savukārt vairāki plašsaziņas līdzekļi netika aicināti pievienoties diskusijai. Atgādināsim, ka šajā sakarā tika paskaidrots, ka žurnālisti tiek aicināti uz diskusiju izlases kārtībā, jo studijā, kurā notiek pasākumi, ir ierobežots vietu skaits.

Ņemot vērā augstākminēto, Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka pilsētas vadība ir atvērta dialogam, un Domē notikušā preses konference ir žurnālistu iespēja uzdot visus interesējušos jautājumus. „Skaidrs, ka sākas pirmsvēlēšanu kampaņas. Kluba pirmā sēde notika šaurā dažu kompāniju žurnālistu lokā. Pilsētas vadība nepiedalīsies noteikto politiķu politiskajās kampaņās”, - atzīmēja Ž.Kulakova.

Gorod.lv uzdeva jautājumu, kāpēc pilsētas Domes priekšsēdētāja tomēr neapmeklēja preses kluba pasākumu, uz ko Ž.Kulakova atbildēja, ka saņēma informāciju savā e-pastā, atrodoties atvaļinājumā, un uz pasākumu vajadzēja ierasties pirmajā darba dienā. „Ja tiek dibināta organizācija, par to tiek oficiāli paziņots, norādot organizācijas mērķus un galvenos apspriežamos jautājumus. Manuprāt, kluba pārstāvim vajadzēja ierasties, stādīties priekšā, informēt pilsētas vadību. Mani darbinieki internetā nesameklēja informāciju par šo klubu. Esmu oficiālā persona un man ir jāsadarbojas ar oficiāli izveidotam organizācijām. Pilsētas Domes priekšsēdētājs ir amatpersona, nevis marionete, kuru var izmantot pēc savas patikas. Pastāv ētikas normas un pieklājīgas uzvedības noteikumi, kuri jāievēro”, - paziņoja Ž.Kulakova.

Pēc raidījuma par preses klubu noskatīšanas pilsētas priekšsēdētāja nonāca pie secinājuma, ka tas ir politisks jautājums, kas attiecas uz divām partijām, kuras plāno startēt gaidāmajās vēlēšanās.

Jāatzīmē, ka preses klubā, tas ir, vietā, kur notiek sēdes, nepietika vietas ne tikai Gorod.lv pārstāvjiem, bet arī kolēģei no laikraksta „Naša”, kura pēc 28.janvārī notikušās preses konferences izteica vēlmi pievienoties preses klubam. Spriežot pēc tā, ka otrās sēdes laikā vietas pie galda bija diezgan daudz, tas nav saistīts ar ierobežotu vietu skaitu. Jautājums par to, vai žurnālisti apmeklētu pasākumu, par kuru tiek paziņots augstākminētajā formā, nenorādot diskusijas tēmu, paliek atklāts.


Написать комментарий