Veselības ministre uzslavēja Daugavpili, bet DRS neapmeklēja

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 30.janvārī, Daugavpili ar vizīti apmeklēja veselības ministre Ingrīda Circene. Ministre apmeklēja Daugavpils Psihoneiroloģisko slimnīcu, Vienības laukumā piedalījās jauno ātrās palīdzības operatīvo transportlīdzekļu prezentācijā, pēc tam apmeklēja Latgales uroloģijas centru, tikās ar pilsētas Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu un atbildēja uz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem.

Sveicot ministri, Ž.Kulakova atzīmēja, ka mūsu pilsētu apmeklē vairāki ministri, savukārt I.Circene ieradās pilsētā ar svarīgu dāvanu – jaunajiem ātrās palīdzības operatīvajiem transportlīdzekļiem. Tikšanās gaitā ministrei tika piedāvāta prezentācija un pastāstīts, kā attīstās Daugavpils, kas tiek darīts medicīnas infrastruktūras attīstībai.

Pēc prezentācijas noskatīšanas ministre atzīmēja, ka pagājušajā gadā dažas reizes bija apmeklējusi Daugavpili un konstatē, ka pilsēta attīstās: drīz tiks atklāts M.Rotko mākslas centrs, tiek realizēti svarīgi projekti medicīnas jomā, tostarp ar dzemdību namu un neatliekamo medicīnisko palīdzību saistītie projekti.

I.Circene minēja arī Latgales uroloģijas centru, apsolot rast iespēju paplašināt dienas stacionāra iespējas. Pēc ministres domām, jātiecas sniegt pakalpojumus kvalitatīvi un efektīvi, tāpēc jāattīsta jomas, kurās var to panākt. Ministre atzīmēja, ka nepieciešams attīstīt tās iestādes, kurās palīdzība tiek sniegta diezgan ātri un pacients var nepavadīt stacionārā nedēļu, bet tikt izrakstīts mājās, tas veicinās valsts līdzekļu taupīšanu, un palīdzība tiks sniegta daudz lielākam pacientu skaitam.

Pēc tikšanās Domē ministre turpināja rīkoties saskaņā ar vizītes programmu. Jāatzīmē, ka 30.janvāra vizītes plānā netika iekļauts Daugavpils reģionālās slimnīcas apmeklējums. I.Circene atzīmēja, ka viņai pietrūkst laika, lai apmeklētu DRS. Savukārt Ž.Kulakova piebilda, ka ministres kundze apmeklēja slimnīcu iepriekšējās reizēs un esot lietas kursā par slimnīcā notiekošo.



Написать комментарий