Polijas Ģenerālkonsulāts: 2013.gadā 70 tūkstoši Kaļiņingradas apgabala iedzīvotāji varēs bez vīzām šķērsot robežas

foto: diena.lv
foto: diena.lv

2013.gadā Polijas Ģenerālkonsulāts Kaļiņingradā plāno palielināt izsniegto Šengenas vīzu daudzumu, kopumā tas sastādīs 240 tūkstošus vīzu.

„Pēc 2012.gada kopsavilkuma var redzēt, ka mēs izsniedzām 135 tūkstošu vīzu, tad šogad to skaits pieaugs līdz 150 tūkstošiem. Būs arī izsniegtas 90 tūkst. kartītes, kuras ir paredzētas pierobežas zonas šķērsošanai. Pagājušajā gadā bija izdotas 20 tūkst. kartītes. Rezultātā apgabala iedzīvotāji saņems 240 tūkst. dokumentu, kuri ļaus tiem iebraukt Polijā,” teica ģenerālkonsuls Janušs Jablonskis.

Apgabalā ar katru gadu pieaug cilvēku skaits, kuri grib saņemt vīzas iebraukšanai Polijā. Pagājušā gada novembrī bija atvērts centrs, kura uzdevums bija vīzu noformēšana. Centra darbinieki savāc visus nepieciešamos dokumentus vīzas noformēšanai, pārbauda pareizību un īstumu.

Diplomāts atzīmēja, ka centrs pilnīgi ir īstenojis Polijas Ārlietu ministrijas cerības, un pašlaik centra darbinieki var dienā pieņemt ap 1,5 tūkst. dokumentu.

Atgādinām, ka 2011.gadā 14.decembrī bija parakstīta vienošanās ar Poliju par pierobežo šķērsošanu, vienošanās stājās spēkā 2012.gadā 27.jūlijā. Vienošanās skar Kaļiņingradas apgabalu un Polijas pierobežas joslas, Gdaņska un Olština. Šajās teritorijās Kaļiņingradas apgabala iedzīvotājiem drīkst uzturēties 90 diennaktis pusgadā.

Puses cer, ka vienošanās ļaus attīstīs sadarbību starp poļiem un krieviem, attīstīs tūrismu un uzņēmējdarbību.


Написать комментарий