Juška pirmajā Deivisa kausa mačā uzvar un izvirza Latvijas izlasi vadībā

foto: svaigs.lv
foto: svaigs.lv

Latvijas tenisa izlases spēlētājs Andis Juška piektdien notikušajā Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas cīņā uzvarēja Tunisijas pārstāvi Mohamedu Haitemu Abidu, izvirzot savu valstsvienību vadībā. Sacensību pirmajā mačā Juška uzvarēja ATP rangā 878.vietā esošo Abidu ar rezultātu 7:6(7), 6:3, 6:0.

Sestdien plānotajai dubultspēlei abas komandas pieteikušas šos pašus vienspēļu spēlētājus, bet svētdien tenisistiem plānots mainīties pretiniekiem.

Latvijas izlases sastāvā uz Tunisiju devies Ernests Gulbis un Andis Juška, kā arī dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži. Cīņas no 1. līdz 3.feburārim notiks Tunisijas galvaspilsētā Tunisā uz atklātajiem cietā māla seguma kortiem.

Līdz šim abas komandas savā starpā tikušās vienu reizi, kad 2004.gadā Latvijas izlase Liepājā izcīnīja uzvaru ar 3-2. Latvijas izlase jaunākajā Deivisa kausa izcīņas rangā atrodas 45.vietā, bet Tunisija ieņem 78.pozīciju.

Šī pāra uzvarētāji otrajā kārtā tiksies ar Baltkrievijas un Monako dueļa spēcīgāko komandu, bet abu pāru zaudētāji cīnīsies par vietas saglabāšanu šajā grupā.


Написать комментарий