9 hokejisti no Rīgas “Dinamo” saņēmuši izsaukumu uz izlasi

foto: latvijashokejs.1s.lv
foto: latvijashokejs.1s.lv

Lai gatavotos Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram "Arēnā Rīga", uz Latvijas hokeja izlasi izsaukti deviņi hokejisti no "Dinamo" (viens vārtsargs, četri aizsargi un četri uzbrucēji), kā arī trīs apkalpojošā personāla pārstāvji no kluba sistēmas, informē Rīgas kluba mājas lapa.

Paplašinātajā Latvijas izlases kandidātu sarakstā, kurā kopā bija 42 hokejisti, tika iekļauti 22 spēlētāji no "Dinamo", un visi viņi bija un ir gatavi palīdzēt valstsvienībai nepieciešamības gadījumā. Tomēr izlases galvenais treneris Teds Nolans uz olimpisko kvalifikācijas turnīru izvēlējās aicināt tikai 9 sekojošus spēlētājus:

- vārtsargs Māris Jučers (1987);

- aizsargi Oskars Cibuļskis (1988), Krišjānis Rēdlihs (1981), Arvīds Reķis (1979), Kristaps Sotnieks (1987);

- uzbrucēji Andris Džeriņš (1988), Miks Indrašis (1990), Mārtiņš Karsums (1986), Vitālijs Pavlovs (1989).

Latvijas izlasei šajā turnīrā palīdzēs arī fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis, kā arī masieri Fjodors Mazurs un Arnis Noveičuks.

Tādējādi olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā nepiedalīsies tādi pazīstami dinamieši kā Raitis Ivanāns, Gints Meija, Jēkabs Rēdlihs, Guntis Galviņš un citi.

Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs hokejā no 7. līdz 10. februārim norisināsies "Arēnā Rīga", un tajā Latvijas valstsvienības pretinieki būs Lielbritānijas izlase (7. februārī), Kazahstānas izlase (8. februārī) un Francijas izlase (10. februārī). Visas četras izlases viena riņķa turnīrā cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm, kas 2014. gada februārī norisināsies Krievijas pilsētā Sočos. Latvijas izlase līdzīgos olimpiskās kvalifikācijas turnīros ir piedalījusies arī 2001. (Austrijā), 2005. (Rīgā) un 2009. (Rīgā) gados, un vienmēr ir spējusi izcīnīt ceļazīmi uz olimpiādi, piedaloties 2002. gada Soltleiksitijas (ASV), 2006. gada Turīnas (Itālija) un 2010. gada Vankūveras (Kanāda) Ziemas olimpiskajās spēlēs.


Написать комментарий