KVN Eiropas kausa ieguvēji komanda «Naša»: Vācijā centāmies popularizēt Daugavpili

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils KVN (JAK – Jautro un atjautīgo kluba) komanda „Naša”, kura pārstāvēja Latviju Štutgartes Atklātajā kausā, kļuva par KVN Eiropas kausa ieguvēju.

Valstij un pilsētai jāzina savi varoņi, tāpēc minēsim, ka komandu pārstāvēja Maksims Matvejevs, Dmitrijs Černobils, Nikolajs Gedzjuns, Romāns Sičovs, Aleksandrs Soldatjonoks, Lidija Breska (Saule), Pāvels Bogdanovs, Sergejs Lesnovs, Vitālijs Ivanovs, Aleksandrs Komarovs un Aleksandrs Grišakovs.

Jaunieši pastāstīja portālam Gorod.lv, ka lidoja uz Vāciju labā noskaņojumā, ar cerību uzvarēt, kuru neietekmēja fakts, ka, ierodoties Vācijā, gandrīz visi komandas dalībnieki bija saaukstējušies. Dienas pagāja ļoti interesanti, daugavpilieši apmeklēja Frankfurti un bija sajūsmā par paugurainas Štutgartes skaistumu. Jaunieši joko, ka pats grūtākais bija ik vakaru pārvarēt 353 pakāpienus, lai tiktu uz viesnīcu. Turklāt viņi apmeklēja Strasbūrā esošo Eiroparlamentu.

Atklātajā kausā piedalījās 8 komandas no Latvijas, Grieķijas, Igaunijas, Vācijas un Luksemburgas. Žūrijā bija Rietumeiropas KVN līgas aprindās zināmas personas, tostarp tās direktors Konstantīns Andrejevs. Žūrijas sastāvā bija arī vietējais Jūlijs Gusmans, kurš tāpat kā krievu kolēģis nelabprāt lika augstas balles. Savukārt skatītāji uzņēma labi, novērtēja labus jokus un daudz aplaudēja. 
Eiropas līgas 2012.-2013.gada sezona ir veltīta politikai, un minētās spēles nosaukums bija „Mūsu politiskā pārliecība”. Daugavpilieši piedāvāja stingras žūrijas un skatītāju uzmanībai iepriekš sagatavoto uzstāšanos „Fristails”, kas ilga 5:30 minūtes, uzstājās veiksmīgi arī pārējos konkursos un katrā konkursā tika novērtēti gandrīz ar maksimālo punktu skaitu.

Vienīgais, kas nedaudz sarūgtināja mūsu spēlētājus: KVN līmenis nebija no augstākajiem. „Latgales līga būs daudz interesantāka un kvalitatīvāka, pateicoties redaktoriem. Bija arī stipras komandas, piemēram, komanda no Grieķijas, bet tā bija „pieaugusi” komanda, kuras dalībnieki bija ap 30 gadus veci.  Jebkurā gadījumā šis brauciens kļuva par labu pieredzi”, - uzskata jaunieši.

Lielu iespaidu uz komandas „Naša” dalībniekiem atstāja autobusa vadītāja Stokholmā, kura piekrita aizvest daugavpiliešus bezmaksas, jo jaunieši nepaspēja apmainīt eiro pret kronām, un pat nedaudz mainīja ierasto maršrutu, lai viņi nenokavētu prāmi.
„Mēs centāmies popularizēt Daugavpili, jo pirms šī brauciena par mums Vācijā neviens nezināja, arī par Latviju lielākā daļa neko nezināja. Toties ar laiku mums uzrādās savi fani, kuri mūs atbalstīja uzstāšanās laikā.

Tikām uzaicināti piedalīties Rietumeiropas līgas jaunajā sezonā, kura drīz sāksies. Kā arī saņēmām uzaicinājumu piedalīties KVN festivālā Hamburgā. Nākotnes plānos ir turpināt strādāt, jo tieši pateicoties bāzes materiālam, kurš tiks uzkrāts gada laikā, mēs arī uzstājāmies Štutgartē. Pagaidām spriežam, kur tieši spēlēsim, jo mēs vēlamies un protam to darīt”, - ir pārliecināti komandas „Naša” dalībnieki.

Atgādināsim, ka pagājušais gads komandai bija ļoti veiksmīgs – tā godam pieteica sevi, piedaloties KVN līgā „Rīga” un konkurējot ar pieredzējušām komandām, kā arī KVN festivālā kļuva par labākā joka komandu un tika atzīta par sezonas atklājumu.


Написать комментарий