Saeimas deputāts no VL-TB/LNNK: Nosodot Staļina režīma noziegumus, jālieto precīzi formulējumi 1

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Pirms dažām dienām premjera padomniece nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas jautājumos un viena no kandidātēm Rīgas mēra amatam Sarmīte Ēlerte, sniedzot interviju televīzijas kanālam, paziņoja, ka Putinam būtu jāatvainojas par okupāciju.

Viņasprāt, tas ir viens no integrācijas procesa mērķiem, kura rezultātiem jābūt sasniegtiem pirms mūsu valsts 100 gadu jubilejas, kas tiks svinēta 2018.gadā.

„Tas nozīmētu, ka esam pilnībā sapratuši 20.gadsimtu, Latvijas okupāciju, un visi valsts iedzīvotāji izprot tās vēsturi, pamatojoties uz patiesiem faktiem. Būtu labi šajā sakarā saņemt mīļu dāvanu no kaimiņvalsts – Vladimira Putina atvainošanos par Baltijas valstu okupāciju Otrā pasaules kara laikā”, - paziņoja Ēlerte.

Saeimas deputāta Kārļa Krēsliņa – nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāvja – portālam Gorod.lv paustais viedoklis nebija tik kategorisks. Viņaprāt, būtu vēlams, lai Krievijas Federācijas vadība nosodītu Staļina laika režīma noziegumus Latvijā. Šim nosodījumam būtu jābūt precīzi un skaidri formulētam, jo tas ir svarīgs faktors, uz kura pamata veidojas ne tikai divu cilvēku, bet arī tautu savstarpējās cieņas pilnas attiecības.

Atgādināsim, ka tieši Sarmīte Ēlerte ir izstrādājusi Latvijas sabiedrības saliedētības programmu.
 


Написать комментарий

Kāds sakars Putinam ar Staļinu?
Protams, Staļina režīms bija noziedzīgs gan, Latvijā, gan pārējā PSRS, bet kāds sakars ar to ir Putinam kurš nav ne komunists, ne pat dzimis Staļina laikā?