26.februārī – asinsdonoru diena Audriņos

foto: ru.daugavpils24.lv
foto: ru.daugavpils24.lv

Otrdien, 26. februārī, no plkst. 9.00 līdz 12.00 Rēzeknes novada Audriņu kultūras namā Piemiņas ielā 9a notiks donoru diena, informē Rēzeknes novada portāls. 

Asinis ziedot ir aicināti visu grupu asins donori! Apkopotie statistikas dati par Valsts asinsdonoru centra Latgales filiāles izbraukumiem liecina, ka 2012. gadā Audriņos notika divas donoru dienas. To ietvaros donori asinis ziedoja 30 reizes.

Valsts asinsdonoru centrs atgādina, ka gripas vīrusa izplatības laikā donoriem ir ļoti svarīgi rūpēties par savu veselību un ziedot asinis tikai tādā gadījumā, kad ir laba pašsajūta un nav nekādu slimības simptomu: paaugstinātas ķermeņa temperatūras, drebuļu, galvassāpju, sausa klepus, aizlikta deguna bez iesnām, sāpju aiz krūšu kaula un „kaulu laušanas” sajūtas. Tāpat svarīgi, ka pēdējo divu dienu laikā pirms asins ziedošanas donoram nav bijusi saskarsme ar gripas slimnieku.

Gadījumā, ja saslimšana ar gripu vai citu akūtu elpceļu infekciju tomēr notikusi, pēc slimošanas un medikamentu lietošanas ir jānogaida vismaz mēnesis pirms atkal var ziedot asinis. Tādā veidā donors pasargās gan sevi, jo organismam pēc slimošanas ir jāatjauno savi spēki, gan tos, kuriem viņa asinis tiks pārlietas.


Написать комментарий