Latvijas izglītības iestāžu vokāli – instrumentālo ansambļu festivālā – konkursā VIA «Lēciens» iegūst otrās pakāpes diplomu

foto: oboi.i.ua
foto: oboi.i.ua

16.februārī Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju organizēja Latvijas izglītības iestāžu vokāli - instrumentālo ansambļu un instrumentālo ansambļu festivālu – konkursu.

Festivāls - konkurss notiek jau sesto gadu un ieņem īpašu lomu izglītības iestāžu instrumentālo kolektīvu radošajā darbībā. Tas ir sava veida atskaites punkts par paveikto mācību gada laikā.

Jau otro gadu šajā konkursā piedalījās arī Dagdas vidusskolas VIA „Lēciens.” Konkursā bija jāiesniedz piecas dziesmas, no kurām vecākās grupas kolektīvi atskaņo tikai divas dziesmas, vienu konkursa žūrijas noteikto skaņdarbu un otru izlozētu skaņdarbu (izloze notiek pie reģistrēšanās). Vecākajā grupā piedalījās 17 kolektīvi.

Pirmo pakāpi ieguva tikai divi kolektīvi. VIA „Lēciens startēja ļoti labi un vokāli - instrumentālo ansambļu konkursā-festivālā ieguva otrās pakāpes diplomu. Pēc dažu žūrijas komisiju locekļu vērtējuma kolektīva mākslinieciskā izaugsme ir acīmredzama. Piedaloties šāda veida konkursos, jaunajiem mūziķiem ir iespēja parādīt savas prasmes, vērot un salīdzināt citus, kā arī gūt pieredzi uzstāties dažādai publikai.


Написать комментарий