Ievērojot Valsts kontroles rekomendācijas, Daugavpils pilsētas domē tiks izveidota Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļa

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 21.februārī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti ar balss vairākumu atbalstīja ieceri izveidot jaunu Daugavpils pilsētas domes nodaļu – Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļu.

Minētais lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz Valsts kontroles rekomendācijām, saskaņā ar kurām pašvaldībai tika ieteikts uzlabot kapitālsabiedrību pārraudzības sistēmu.

Jaunā struktūra uzsāks savu darbu 1.martā, un tajā darbosies 4 cilvēki. Nodaļas vadītāja darba alga būs 850 lati mēnesī, divi ekonomisti saņems pa 500 latiem katrs, jurista darba alga būs 510 lati. Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka trīs nodaļas darbinieki tiks pārcelti tajā no citām Domes nodaļām, savukārt nodaļas vadītājs būs jauns darbinieks, šobrīd tiek izvērtētas kandidatūras, jo ar šo jautājumu Dome nodarbojas kopš pagājušā gada decembra. A.Kursītis atzīmēja, ka struktūras vadītājam jābūt augstas klases speciālistam. 

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, A.Kursītis atzīmēja, ka nodaļa pārraudzīs kapitālsabiedrību darbu, rūpējoties par to darba kvalitāti. Izveidojot struktūru, tika ņemta vērā citu Latvijas pilsētu pieredze, kurās sen darbojas šāda veida nodaļas.

Saskaņā ar struktūras darba nolikumu, jaunā nodaļa atradīsies izpilddirektora tiešā pakļautībā. Nodaļas uzdevumu vidū ir kapitālsabiedrību darba pārraudzība, to darba atbilstības normatīvajiem aktiem izvērtējums, kapitāldaļu atsavināšanas vai paturēšanas nepieciešamības izvērtējums, dokumentu sastādīšanas pareizības izvērtējums, saimnieciskās un finanšu darbības analīze. Nodaļas uzdevums ir izstrādāt katra uzņēmuma konkrētus mērķus, izvērtēt, vai būtu nepieciešams deleģēt uzņēmumiem pašvaldības funkcijas, veikt uzņēmumu iepirkumu uzraudzību utt.

Jāatzīmē, ka deputāts Pēteris Dzalbe jautājuma apspriedes gaitā izteica viedokli par to, ka, pieņemot lēmumu par šīs nodaļas izveidi, izpilddirektors vienkārši pārliek atbildību un savu darbu uz jauno nodaļu. 


Написать комментарий