Domes deputāti atbalstīja Gaļinas Smuļko iecelšanu J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzijas direktores amatā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti atbalstīja Gaļinas Smuļko iecelšanu J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzijas direktores amatā.

Kā ziņots, konkursa ietvaros uz šo amatu pretendēja 4 kandidatūras – divi pretendenti bija J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzijas skolotāji un divi – Krāslavas poļu ģimnāzijas skolotāji. Šā gada 1.februārī minētās kandidatūras izskatīja īpaši izveidota komisija, kura 4.februārī noteica potenciālā direktora kandidatūru. Kandidatūru atbalstīja arī Izglītības un zinātnes ministrija, tāpēc jautājums tika nodots izskatīšanai Domes deputātiem. Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka G.Smuļko kandidatūra saņēmusi arī skolas arodbiedrības un Poļu kultūras biedrības atbalstu.

Atbildot uz deputātu jautājumiem par ģimnāzijas attīstības koncepcijas redzējumu, G.Smuļko paziņoja, ka, viņasprāt, jāpievērš uzmanība tam, lai skola saglabātu vidusskolas statusu, jācenšas piesaistīt pēc iespējas vairāk bērnu no novada poļu ģimenēm un, protams, jāsaglabā mācību iestādes tradīcijas un vieta mūsu pilsētā.

Savukārt Latvijas poļu savienības priekšsēdētājs un biedrības „Promeņ” vadītājs Rišards Stankevičs paziņoja, ka atbalsta kandidatūras iecelšanu direktores amatā, jo labi pazīst G.Smuļko, kura jau 16 gadus strādā J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzijā, un sola palīdzēt potenciālai direktorei Polijas fondu apguvē.

G.Smuļko strādā J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzijā kopš 1997.gada, pasniedz poļu un krievu valodu, laika posmā no 2001. līdz 2004.gadam bija ģimnāzijas direktores vietniece. 2007.gadā G.Smuļko absolvēja DU, iegūstot pedagoģijas maģistra diplomu, pēc specialitātes ir krievu literatūras un poļu valodas skolotāja pamatskolā, visu laiku pilnveido zināšanas, apmeklējot dažādus kursus.

Atgādināsim, ka iepriekšējā ģimnāzijas direktore Ģertrūde Grāve pagājušā gada beigās atstāja amatu pēc pašas vēlēšanās. Lēmums par G.Smuļko iecelšanu direktores amatā galīgi tiks apstiprināts Domes sēdē 28.februārī.
 


Написать комментарий