Aptauja: 90% Latvijas sieviešu mēdz slepus ielūkoties svešos tālruņos

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Vairāk nekā trešdaļa jeb 36,9% sieviešu mēdz paslepus ielūkoties savu mīļoto vīriešu tālruņos, liecina Samsung sievietēm veltītās tālruņu kolekcijas La Fleur aptaujas rezultāti, kuros atspoguļoti daiļā dzimuma viedtālruņu lietošanas paradumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Aptaujā arī noskaidrots, ka visvairāk savus vīriešus kontrolē igaunietes – 43,9% šķietami atturīgo ziemeļnieču nespēj atturēties ik pa laikam ielūkoties savu vīru vai draugu tālruņos.


Toties Latvijas sievietes salīdzinājumā ar kaimiņvalstu iedzīvotājām biežāk pārbauda saturu savu bērnu tālruņos (21,3% latviešu, salīdzinot ar 10,6% lietuviešu un 15,4% igauniešu). Turklāt, spriežot pēc aptaujas rezultātiem, Latvijas sievietes arī kopumā ir visziņkārīgākās, jo tikai desmitdaļa (10%) aptaujāto atzīst, ka nekad nav paslepus ielūkojušās svešā tālrunī, kamēr Lietuvā un Igaunijā bez šāda "grēka" ir attiecīgi 20% un 13% aptaujāto.

Taujātas par to, vai pašas tālrunī glabā kādu noslēpumu, puse jeb 50% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju "dievojas", ka viņu viedtālruņos nekas kompromitējošs vai slepens netiek glabāts. Tiesa, 14,7% dāmu atzīst, ka tālrunī saglabātas viņu internetbankas paroles, bet gandrīz tikpat (14,3%) saglabājušas sarakstes ar saviem mīļākajiem. 7,5% aptaujāto teic, ka viņu tālrunis slēpj izaicinošas viņu pašu vai mīļoto cilvēku fotogrāfijas, bet 5,9% respondentu nespēj vai nevēlas saņemties izdzēst fotogrāfijas no savām iepriekšējām attiecībām.

Salīdzinājumam proporcionāli vairāk lietuviešu savā viedtālrunī slēpj sarakstes ar mīļākajiem (26,4%), kamēr igaunietes pārsteidz, laužot stereotipus par savu atturīgumu, – 14,7% aptaujāto šīs valsts iedzīvotāju viedtālruņos atrodami "nerātni" pašu vai mīļoto cilvēku foto.

Tomēr, neskatoties uz dažādām "slepenām" ar viedtālruņiem saistītām darbībām, ikdienā gan Latvijas sievietes ir samērā pragmatiskas un savus tālruņus pamatā izmanto tradicionāliem mērķiem. Populārākās tālruņa funkcijas joprojām ir zvani (31%) un īsziņas vai tērzēšanas funkcija (21,6%). 12,7% aptaujāto ikdienā paļaujas uz viedtālruņa modinātāja zvanu, gandrīz tikpat liels skaits sieviešu viedtālruni izmanto sērfošanai internetā, bet 6% dāmu aktīvi izmanto foto un video uzņemšanas iespējas un labprāt ar tiem dalās arī sociālajos tīklos (4%). Kā rāda aptaujas rezultāti, Latvijas iedzīvotājas visretāk izmanto dažādas aplikācijas (2,2%), bet kaimiņvalstu iedzīvotājas šai ziņā ir nedaudz modernāk domājošas, jo Lietuvā un Igaunijā aplikācijas ikdienā lieto attiecīgi 4,8% un 5,3% aptaujāto sieviešu.

Izvēloties jaunu viedtālruni, latvietes salīdzinoši mazāku uzmanību pievērš tā cenai (23,5%, salīdzinot ar 28% igauniešu un 24,4% lietuviešu), bet lielāku – tālruņa zīmolam (16,9%, salīdzinot ar attiecīgi 10,5% un 15,9%). Jauna viedtālruņa meklējumos vispragmatiskākā pieeja ir igaunietēm, - teju puse (45,7%) aptaujāto galveno uzmanību vērš uz viedtālruņa tehniskajiem parametriem. Lai arī Latvijas iedzīvotājām tālruņa jaudīgums un funkcionalitāte ir gana svarīgi faktori (39,3%), lielāku uzmanību nekā kaimiņvalstu pārstāves mūsu valsts sievietes pievērš stilam un dizainam, biežāk izvēloties vizuāli pievilcīgus viedtālruņus (16,3% latviešu, salīdzinot ar 12,8% lietuviešu un 12% igauniešu).


Написать комментарий