Ar poloniju noindētais Ļitviņenko bija Lielbritānijas izlūkdienesta aģents

foto: russia.ru
foto: russia.ru

Londonā lielus skandālus izraisa Aleksandra Ļitviņenko lieta. Lielbritānijas valdība cenšas ietekmēt izmeklēšanas gaitu, ziņo portāls internovosti.ru.

Londonā oficiāli paziņoja, ka Litviņenko sakari ar Lielbritānijas izlūkdienestu būs turēti pilnā slepenībā. Ja Lielbritānijas valdība centīsies ietekmēt izmeklēšanas gaitu, tad pierādīt Berezovska un Lugovogo vainu šajā lietā būs neiespējams. Lielbritānijas valdības paziņojums izsauca plašu rezonansi sabiedrībā un sacēla sašutumu masu saziņas līdzekļos.

Process, kura uzdevums ir uzzināt Liviņenko īsto nāves cēloni, nav uzsākts. Tagad ir apstiprināta informācija, ka Litviņenko bija Lielbritānijas izlūkdienesta darbinieks, tāpēc lieta būs izmeklēta pilnā slepenībā. Izmeklēšanas gaitu pieprasa izsludināt Litviņenko atraitne.

Lielbritānijas masu saziņas līdzekļi vērsās tiesā ar lūgumu izsludināt lietas materiālus. Tagad tienesim jāpieņem lēmums, kas ir svarīgāks, tiesas process vai nacionālā drošība. Pašlaik Londonā lemj jautājumu par šīs lietas izmeklēšanas gaitu, jo galvenais mērķis ir ievērot objektivitāti. Litviņenko lieta izsauc plašu rezonansi sabiedrībā.


Написать комментарий